preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 

     

 

UPOZNAVANJE I PREDSTAVLJANJE PARTNERA ARTS FOR FUTURE PROJEKTA

 

Tijekom mjeseca studenoga 2020. učenici projektnog Erasmus+ tima predstavili su se vršnjacima partnerskih škola prezentacijom koju je izradila Sandra Borak, 3.h. Prezentaciju možete pogledati ovdje.

Također, učenici 3.h razreda pozabavili su se izradom logotipa potrebnog za vizualni identitet projekta. Izrađeno je 15 inovativnih i kreativnih rješenja:  

Provedena je online anketa te je nakon glasovanja odabran najbolji logotip koji će predstavljati našu školu na natječaju za konačno rješenje. Čestitke Ivoni Novak iz 3.h!

Tijekom prosinca učenici su izradili profile na eTwinning platformi kako bi se predstavili svojim vršnjacima iz partnerskih škola. U projekt se uključilo 144 učenika iz 6 škola, a iz naše škole profile je izradilo 22 učenika.

 

OBILJEŽENI ERASMUS+ DANI U GOSPODARSKOJ ŠKOLI VARAŽDIN

Učenici Gospodarske škole Varaždin obilježili su Erasmus+ dane u petak, 16. listopada međunarodnom videokonferencijom s partnerskim školama u Francuskoj, Grčkoj, Njemačkoj, Španjolskoj i Švedskoj. Tijekom videokonferencije učenici su predstavili svoje škole te podijelili svoja dosadašnja iskustva sudjelovanja u Erasmus+ projektima. Također, učenici koji nisu do sada sudjelovali u ovim projektima iznijeli su svoja očekivanja i motivaciju. Videokonferencija je ujedno i formalni početak novog Erasmus+ projekta škole pod nazivom Arts for Future čiji je cilj podizanje svijesti o zaštiti okoliša te recikliranje otpadnih materijala izradom umjetničkih instalacija. Gospodarsku školu predstavile su učenice 2.H razreda Tonka Papec i Tea Rožmarić. Cijelu videokonferenciju možete pogledati na ovoj poveznici.

 

_______________________________________________________

Agencija za mobilnost i programe EU-a dodijelila je Gospodarskoj školi Varaždin bespovratna sredstva u iznosu od 30.487 eura za provedbu Erasmus+ projekta Arts for Future u trajanju od dvije godine.

Uz Gospodarsku školu sudjeluju i partnerske škole iz Grčke, Francuske, Španjolske i Švedske, a projekt će koordinirati škola iz Njemačke.

Projekt je osmišljen kako bi se mladim ljudima koji žele podići svijest o važnosti zaštite okoliša dala mogućnost da se izraze reciklirajući otpad i pretvarajući ga u umjetnička djela. Planirane su i aktivnosti kratkoročne razmjene učenika i nastavnika. Određeni prioriteti projekta su zaštita okoliša te problem klimatskih promjena kao i aktivno uključivanje u građanske inicijative.

Ostvarivanjem ciljeva projekta kroz kreativne radionice povećat će se svijest učenika o potrebi zaštite okoliša te smanjenja klimatskih promjena te njihove vlastite odgovornosti u tim procesima, potaknut će se učenike da kritički razmišljaju te izraze svoje mišljenje o politikama kojima se uređuje zaštita okoliša, motivirat će se učenike da promiču održivi razvoj te usvajaju životne navike po načelima održivosti, omogućit će se učenicima da se kreativno izraze tehnikama recikliranja i izrade novih uporabnih predmeta („upcycling“) iz otpadnih materijala.

Kroz navedene aktivnosti učenici će razviti različite vještine poput: komunikacije, organizacije, planiranja, kritičkog razmišljanja i uporabe IT alata. Neki od rezultata projekata (zid oslikan grafitima, skulptura i mozaik od otpadnih materijala i sl.) bit će izrađeni uz mentorstvo i pomoć lokalnih umjetnika te prezentirani lokalnoj zajednici.

 

OSNOVNI PODACI O PROJEKTU

Naziv: Erasmus+ KA2: Arts for Future

Šifra projekta: 2020-1-DE03-KA229-077193_6

Proračun: 30.487 eura

Voditeljica: Renata Mađarić

Partneri: Njemačka - Gymnasium Bad Aibling, Španjolska: IES Tirant Lo Blanc, Francuska - Provence Formation, Grčka - 3 Geniko Lykeio Galatsi i Švedska – Hålabäcksskolan.

Ciljna grupa: učenici i profesori iz stranih jezika, umjetnosti i informatike

Realizacija: dvije godine 2020.-2022.

Ciljevi projekta:

  • podići  svijest učenika o važnosti zaštite okoliša te problemu klimatskih promjena
  • uključiti učenike u građanske inicijative s ciljem promicanja zaštite okoliša
  • promicati održivi razvoj i usvajanje životnih navika u skladu s načelima održivosti
  • potaknuti učenike na kreativno izražavanje uporabom recikliranih materijala
  • razviti vještine komunikacije, organizacije, planiranja, kritičkog razmišljanja i uporabe IT alata kod učenika

Aktivnosti projekta:

  • predavanja i radionice na temu zaštite okoliša, klimatskih promjena i održivog razvoja
  • istraživanje informacija i izrada informativno-edukativnih materijala koji potiču životnih stil u skladu sa zaštitom okoliša i održivog razvoja
  • predstavljanje primjera dobre prakse lokalnih umjetnika koji koriste reciklirane materijale u svom radu
  • izrade umjetničkih instalacija od recikliranih materijala pod mentorstvom lokalnih umjetnika te njihovo predstavljanje lokalnoj zajednici (zid oslikan grafitima, skulptura i mozaik od otpadnih materijala i sl.)
  • kratkoročne razmjene učenika i nastavnika s partnerskim školama

      

Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
SAMOIZOLACIJA
 
UPISI 2020./2021.

 
CI IZ PODUZETNIŠTVA

 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 
HOSPITALITY NETWORK

 
Projekt "Ja MOGU"

 

 
DELF SCOLAIRE

 
e-Twinning škola

 
TALENT SHOW

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 
 > ERASMUS+  > Arts for Future
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju