preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > Projekti  > Zdravo!
Projekt Zdravo!

Naša škola se ove godine uključila u projekt Zdravo! koji vodi udruga CEDAR. U projektu već nekoliko godina sudjeluju brojne hrvatske srednje škole, a ove godine je u projekt uključeno oko 10 000 srednjoškolaca. Glavna aktivnost projekta Zdravo! je promoviranje cjelovitog pristupa zdravlju i djelovanje u pravcu prevencije ovisnosti. Tema kojom će se učenici baviti ove godine je „Alkohol i mladi“. Ciljevi projekta Zdravo! su smanjenje eksperimentiranja mladih s alkoholom, potaknuti volonterski angažman mladih, informiranje i edukacija roditelja te zaštita dostupnosti od alkoholnih pića.

Zanimljivost ovog projekta je što će edukativne i kreativne radionice u prvim razredima izvoditi i voditi vršnjački edukatori, učenici trećih i četvrtih razreda naše škole. Vršnjački edukatori će prvo proći pripremna predavanja i radionice, a zatim će svoje znanje i vještine pokazati na radionicama na satu razredne zajednice tijekom drugog polugodišta.

 

Vršnjački edukatori Gospodarske škole

 

Vršnjački edukatori su prošle srijede, 2.12.2015. godine, prošli prva pripremna predavanja i edukaciju na Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi, koja je pokazala da je izvrstan domaćin, a uz našu školu i domaćina, u projekt su uključene i Elektrostrojarska škola i Strukovna škola. Učenicima su predavanja o štetnosti alkohola i utjecaju alkohola na zdravlje, razvoj i rizično ponašanje mladih održali školska liječnica dr. Tanja Obelić Babok i predstavnik preventivne službe MUP-a Mario Medenjak. O karakteristikama grupnog rada i vršnjačkoj edukaciji učenike su upoznale gošće iz udruge CEDAR Iva Buconjić i Anja Skupnjak.

  

Kroz edukativne i kreativne radionice „Zdravstveni i ostali rizici alkohola“, „Vršnjačka edukacija i rad“  i „Volonterstvo“ učenici su se upoznali s ciljevima projekta, načinima vođenja grupe, kompetencijama i obavezama vršnjačkog edukatora te o dobrobiti volontiranja. Na radionicama je vladala odlična i ugodna atmosfera, a nije nedostajalo smijeha i šala. Mnogima se sviđalo što su surađivali i družili se s vršnjacima ostalih varaždinskih srednjih škola, a neki su ostvarili i nova prijateljstva. Reakcije učenika na ovaj projekt i način rada su pozitivne pa se nadamo da će se i sljedeće godine u projekt Zdravo! uključiti mnogo zainteresiranih učenika.

 

EDUKACIJSKI MODUL ZA VRŠNJAČKE EDUKATORE, 2.12.2015.godine

  

  

 

 


 

Projekt Zdravo! - Edukacijski modul 2

Vršnjački edukatori uključeni u projekt Zdravo! nastavili su edukaciju na temu alkohola i mladih u ponedjeljak 25. siječnja 2016. godine. Edukaciju su vodile gošće iz udruge CEDAR Iva Buconjić i Anja Skupnjak. Voditeljice su s edukatorima prošle kroz jednu edukativnu i jednu kreativnu radionicu koje će učenici samostalno održati u prvim razrednima naše škole kroz slijedeća 2 tjedna. Učenici su se sami iskušali u vođenju pojedinih aktivnosti, a svoje vještine i sposobnosti će pokazati na satovima razrednika u tjednima koji slijede. Želimo im mnogo uspjeha!

  

          

Radovi naših vršnjačkih edukatora:

     

  

     

  

 


 

Edukativna radionica 1 – ZAJEDNIČKA PRIČA

Vršnjački edukatori uspješno su održali prvu edukativnu radionicu Zajednička priča u prvima razredima naše škole. Većina učenika prvih razreda voli ovakav način rada, a radionica im je bila vrlo zanimljiva.

1.C razred i edukatorice Mirna Vitković i Vlatka Flajšman iz 4.O razreda:

  

1. A razred i edukatori Anja Drožđek i Marko Đunđek iz 4.E razreda:

  

1.C razred i edukatorice Nikolina Šokman i Marija Terezija Smodek iz 4.K razreda:

  

1.P razred i edukatorice Kristinka Ivec i Sofija Petrić iz 3.T razreda:

  

1. B razred i edukatorice Dora Mašić i Jelena Gregurek iz 4.K razreda:

  

1.K razred i edukatorice Kristina Kukret i Melanija Petrinec iz 4.H razreda:

  

1.D razred i edukatorice Valentina Drnetić i Josipa Držaić iz 4.C razreda:

  

1.E razred i edukatorice Monika Canjuga i Monika Horvat iz 3.V razreda:

  

1.T razred i edukatorice Stella Tkalec i Dijana Šteingel iz 3.O razreda:

  

1.V razred i edukatorice Lana Tuđan i Doroteja Zagorec iz 3.H razreda:

  

1.H razred i edukatorice Kristina Kukret i Melanija Petrinec iz 4.H razreda:

  

 

 


 

  

Kreativna radionica 1 – NAZOVIMO STVARI PRAVIM IMENOM

Vršnjačkih edukatori iz trećih i četvrtih razreda protekli su tjedan u prvim razredima održali kreativnu radionicu „Nazovimo stvari pravim imenom“. Cilj kreativne radionice bio je redizajnirati etikete alkoholnih pića, izraditi plakata i upozorenja kao reakciju na reklama koje često uljepšavaju realne situacije. Učenici su pokazali da su kreativni, a nešto su i naučili.

Radionica u 1.C razredu:

  

  

Radionica u 1.O razredu:

  

  

Radionica u 1.A razredu:

  

  

Radionica u 1.P razredu:

  

  

Radionica u 1.D razredu:

  

  

Radionica u 1.B razredu:

  

  

Radionica u 1.E razredu:

  

  

Radionica u 1.H razredu:

  

  

Radionica u 1.K razredu:

  

  

Radionica u 1.T razredu:

  

  

Radionica u 1.V razredu:

  

  

Dođi na GOŠK Varaždin!

  Ul. Božene Plazzeriano 4, Varaždin

 
Kontaktirajte nas

Tajništvo

 +385 42 492 272

 gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

 

 

Facebook stranica GOŠK    

 

 
AKTUALNO

 

 
ŠKOLSKE NOVINE

 

 

 
 

 

 

Njemački otvara mnoga vrata

 
 

 

 

 

 
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 

 

 

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu
Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 

 
 > Projekti  > Zdravo!
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju