preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > Projekti
Arhiva škole

ARHIVSKI MATERIJAL

U našoj školi odavno postoji potreba sustavnog arhiviranja i primjerenog smještaja građe koja se nakupljala tijekom svih godina djelovanja škole. Riječ je  o onim materijalima za koje ne postoji zakonska obaveza čuvanja, ali koji svjedoče o bogatoj povijesti škole ( starija priznanja, najstariji sačuvani dnevnici rada i zapisnici... ) te o različitim materijalima koji svjedoče o nastavnim i izvannastavnim aktivnostima nastavnika i učenika ( članci o školi u novinama, TV - reportaže o školi, fotografije i zabilješke o izvanškolskim aktivnostima, proslavama, izletima i ostalim događajima, stari didaktički materijal ). Dosad je o tom arhivskom materijalu vodio brigu mr. Eduard Vargović i zahvaljujući njemu sačuvano je mnogo vrijednog materijala o djelovanju škole. Ti su podaci nezamjenjivi prilikom izrade školskih godišnjaka ili obilježavanja pojedinih obljetnica. U školi do sada ta građa nije bila primjereno smještena.

OPIS PROJEKTA

Građa će najprije biti pregledana i sistematizirana po vremenskim razdobljima i vrstama građe ( slikovni, pisani, materijalni, auditivni izvori ). Samo na taj način je moguć jednostavan pregled i snalaženje u materijalima. Pri tome je - iako više ne radi na školi - pomoć ponudio i mr. Vargović, koji je najbolje upoznat s građom. Prijedlog je da građa bude smještena u školskoj knjižnici. Za to će biti potrebno projektirati i izraditi posebne ormare. Također, bit će potrebno dodatno zaduženje prikupljanja i sustavnog arhiviranja aktualne građe koja će pritjecati tijekom narednih godina. Projekt bi trebalo završiti ne samo primjerenim smještanjem materijala, već i prigodnom izložbom uzoraka iz arhive povodom Dana škole.

 CILJEVI PROJEKTA

Jedan od ciljeva ovog projekta prvenstveno je razvrstavanje, smještaj i primjereno čuvanje arhivske građe u optimalnim uvjetima.

Drugi je cilj osmišljavanje sustava koji bi omogućio primjereno prikupljanje aktualne građe i njezino redovito arhiviranje.

Važno je i građu učiniti dostupnom za pretraživanje i proučavanje u svrhu znanstvenih i učeničkih radova.

 
Dođi na GOŠK Varaždin!

  Ul. Božene Plazzeriano 4, Varaždin

 
Kontaktirajte nas

Tajništvo

 +385 42 492 272

 gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

 

 

Facebook stranica GOŠK    

 

 
AKTUALNO

 

 
ŠKOLSKE NOVINE

 

 

 
 

 

 

Njemački otvara mnoga vrata

 
 

 

 

 

 
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 

 

 

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu
Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 

 
 > Projekti
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju