preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

Mogu reći neću

Provođenje međunarodnog projekta  Mogu reći NEĆU!  udruge CESI

u Gospodarskoj školi Varaždin u školskoj godini 2020./2021.

 

„Mogu reći neću“  je projekt kojem je svrha doprinijeti suzbijanju elektroničkog seksualnog i rodno uvjetovanog nasilja u intimnim partnerskim vezama mladih, posebno osnažujući djevojke i podržavajući ih da se suprotstave nasilju.

Učenici/ce škole sudjelovali su u istraživanju o stavovima i informiranosti mladih u srednjim školama. Transnacionalni izvještaj istraživanja dostupan je na poveznici:  http://skr.rs/5Z5.

Sažetak istraživanja o osviještenosti učenika/ca u Hrvatskoj dostupan je na http://skr.rs/5yz

Nastavnici/ce škole sudjelovali su u istraživanju o stavovima  nastavnika/ca i njihovim strategijama za rješavanje elektroničkog seksualnog i rodno uvjetovanog nasilja. Transnacionalni izvještaj dostupan je na poveznici:  http://skr.rs/5ZP

Sažetak istraživanja o osviještenosti ​nastavnika/ca u Hrvatskoj dostupan je na http://skr.rs/5ya

 

True 2 You - časopis za mlade o elektoničkom nasilju - CESIUčenici škole dobili su časopis za mlade na temu elektroničkog seksualnog i rodno uvjetovanog nasilja, a Lea Lončar, Daria Hamelec, Ela Copak, Nina Štimac, Ivana Škreb koje u ožujku 2021. godine prošle edukaciju za  vršnjačke edukatorice i održale 8 radionica u 3.c razredu dobile su priručnik za vršnjačke edukatore/ice.

Radionice u 3. c razredu provedene su u razdoblju od 16. ožujka do 8. lipnja. 2021. godine

Dana 24. i 25. travnja 2021. godine održan je Međunarodni sastanak vršnjačkih edukatora/ica  na kojem su edukatori/ce razmjenjivali iskustvo vezano za temu projekta.

Dana 17. svibnja 2021. godine  održalo se predstavljanje priručnika za nastavnike i stručne suradnike Gospodarske škole, Prve gimnazije Varaždin i Srednje škole Prelog koji je dostupan  za preuzimanje na linku:

https://nechupedia.sezamweb.net/korisni-materijali/

Dana 19. lipnja 2021. godine održana je Međunarodna konferencija za nastavnice i nastavnike posvećena prevenciji elektroničkog seksualnog i rodno uvjetovanog nasilja u partnerskim vezama mladih na kojoj je sudjelovala psihologinja škole Romana Grđan. Konferencija se provodila online.

Svrha konferencije bila je  jačanje kapaciteta nastavnica i nastavnika za provedbu preventivnih aktivnosti u školama usmjerenih na zaštitu mladih od elektroničkog seksualnog i nasilja u vezama. Sudionici/e konferencije bili su  nastavnici/e iz Hrvatske, Španjolske, Mađarske i Srbije.

 

Članak izradila: Romana Grđan, 1. listopada 2021. godine

Dođi na GOŠK Varaždin!

  Ul. Božene Plazzeriano 4, Varaždin

 
Kontaktirajte nas

Tajništvo

 +385 42 492 272

 gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

 

 

Facebook stranica GOŠK    

 

 
AKTUALNO

 

 
ŠKOLSKE NOVINE

 

 

 
 

 

 

Njemački otvara mnoga vrata

 
 

 

 

 

 
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 

 

 

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu
Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 

 
 > PREVENTIVNI PROGRAMI  > Mogu reći NEĆU!
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju