preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

Tečaj spolne kulture

Tijekom drugog polugodišta svi će zainteresirani učenici zahvaljujući inicijativi Vijeća učenika moći dobiti bitne informacije o spolnosti i raspraviti ih uz pomoć svojih nastavnika.

 

 

 

 

 

PROJEKT: „SPOLNI ODGOJ“

 

SPOLNI ODGOJ

Tečaj spolnog odgoja organiziran je na inicijativu Vijeća učenika i pod vodstvom prof. Zorana Mihaline. Osmislit će ga i ostvariti prof. biologije Janja Čikeš, prof. psihologije Romana Grđan, prof. vjeronauka Tomislav Vusić i prof. sociologije Zoran Mihalina.  Tečaj je tijekom II polugodišta šk. god. 2010./11. namijenjen učenicima 2. razreda.

Spolni odgoj jedna je od najbitnijih odgojnih komponenti suvremenog odgojno-obrazovnog procesa. Za učenike je u nastavi općenito vrlo bitno ne samo dobiti informacije i razviti vještine, već i usvojiti pozitivne norme ponašanja, pravilan odnos prema sebi i drugima, ukratko – naučiti kako biti punopravni i odgovorni član zajednice. U tom smislu, pozitivan, zdrav i pravilan odnos prema vlastitoj seksualnosti može se i mora usvojiti u razdoblju puberteta kako bi se mladi ljudi mogli nositi sa zahtjevima društva kad odrastu. Vrlo je pohvalno i motivirajuće to što su učenici Gospodarske škole sami zatražili organiziranje dodatnih sadržaja vezanih uz spolnost, što znači da su svjesni svoje odgovornosti, ali i toga da sami o sebi još moraju mnogo naučiti. Nema nikakvog opravdanja da oni po tom pitanju budu prepušteni samima sebi, budući da su učenici škole koja ih je obavezna na organizirani način educirati o svemu što ih zanima. Osim toga, u njihovim programskim sadržajima prevladava ekonomska skupina predmeta (što je razumljivo), pa bi ovaj projekt „prirodoslovnog“ karaktera za sve njih mogao biti od velike važnosti i pobuditi zanimanje. Zbog svega navedenog, biti će mi zadovoljstvo izaći im u susret i organizirati tečaj spolnog odgoja. 

PROGRAM SPOLNOG ODGOJA

U dogovoru s predstavnicima učeničkog vijeća, dogovoreno je da program spolnog odgoja bude ostvaren u periodu od ožujka do lipnja 2009. godine. Biti će organiziran u obliku interaktivnih predavanja i radionica koje se, ovisno o interesu, mogu ponoviti u više termina. Teme će biti raspoređene u 6-8 predavanja u trajanju jednog školskog sata (45 minuta) s posebno predviđenih nekoliko minuta za pitanja i sugestije. Teme koje će biti obrađene su:

1) GRAĐA MUŠKOG I ŽENSKOG SPOLNOG SUSTAVA

2) SPOLNI ODNOS I REPRODUKCIJA

3) SPOLNE I SPOLNO PRENOSIVE BOLESTI

4) KONTRACEPCIJSKE METODE

5) ODNOSI MEĐU SPOLOVIMA

6.) SPOL I ROD - SPOLNOST I DRUŠTVO

7) SPOLNA ORIJENTACIJA

Sva će predavanja i radionice biti održana u prostorijama (učionicama) Gospodarske škole u Varaždinu. Termini svih predavanja biti će izvješeni na oglasnim pločama škole i/ili će biti organizirano čitanje oglasne knjige kako bi svi zainteresirani pravodobno bili obaviješteni. Detaljan program tečaja biti će objavljen neposredno prije prvog organiziranog predavanja na stranicama škole, a nakon svakog predavanja na istom će mjestu učenici moći pronaći i powerpoint prezentaciju te ostale dodatne sadržaje vezane uz temu (linkove, literaturu i sl.). Tamo će ujedno moći pročitati vezane obavijesti (na online oglasnoj ploči).
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

 
INSTAGRAM GŠV

 
Facebook GŠV

Facebook Gospodarske škole Varaždin

 
ŠKOLSKE NOVINE

2. BROJ 

1. BROJ 

 
UPISI 2022./2023.

 
BROŠURA - KDV

Njemački otvara mnoga vrata

 
DELF SCOLAIRE

 
CI IZ PODUZETNIŠTVA

 
MI MOŽEMO

 
SAMOIZOLACIJA
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 
HOSPITALITY NETWORK

 
e-Twinning škola

 
TALENT SHOW

 
ŠKOLSKE KNJIŽNICE

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu

Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 
PROJEKT

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 
Politika privatnosti

 
 > Vijeće učenika
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju