preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

VOLONTIRANJE

I u šk.god.2019./2020 nastavljene su aktivnosti vezane uz volonterski klub "MVsaS". Naši učenici i dalje volontiraju svaki ponedjeljak u udruzi "Uz tebe sam". Voditeljica grupe je Nina Štimac 2a, koja pomaže u organizaciji zadataka koje učenici imaju u udruzi.

 


 

Volonterski klub „MVsaS“ šk.god.2017./2018.

 

 

I ove školske godine učenici naše škole su se nesebično uključili u aktivnosti volontiranja u udruzi "Uz tebe sam", Domu za starije i nemoćne Varaždin i u Gradskoj knjižnici Varaždin.

Ukupno 42 volontera svakog ponedjeljka sudjeluje u igraonici s djecom s teškoćama u razvoju. Kreativne igraonice namijenjene su djeci u dobi od 1-10 godina. Udruga provodi i projekt "Tata-mata" učenje svakog utorka i petka. Naši volonteri se trude i pomažu djeci da kroz igru i kreativan rad djeca ostvare što bolji uspjeh u školi.

Voditeljica grupe koja volontira u udruzi "Uz tebe sam " je Lucija Andrašek, 3.a, koja svojim nesebičnim zalaganjem, ljubavlju i strpljenjem  pomaže da se učenice svaki tjedan dobro organiziraju i odrade svoje zadatke.

        

   

                                             

  

 

 

Naši učenici, njih 13 odlazi na volontiranje u Dom za starije i nemoćne Varaždin. Smatraju da je druženje sa starijim osobama prekrasno iskustvo koje zahtjeva puno strpljenja, pažnje i razumijevanja. Volontiranje se održava četvrtkom kada naši učenici sudjeluju u sljedećim radionicama: ljepljenje knjiga, čitanje, izrada nakita, šivanje, izrada čestitki. Sve to se događa uz smijeh, šale, razgovor. Starije osobe ih rado podučavaju starim, zaboravljenim običajima, pričaju im svoje životne priče što  je dosta interesantno za slušanje.

Volontiranje vodi učenica Maja Husnjak, 3.a kojoj je ovo već treća godina volontiranja i želi svoje slobodno vrijeme provesti u pomaganju potrebitih i starijih.

     

U prilogu na dnu stranice nalazi se popis volontera.

Ove školske godine krenule su i volonterske aktivnosti u Gradskoj knjižnici Varaždin.

Voditeljica volonterskog kluba „MVsaS“

BARBARA DUKARIĆ, prof. i dipl.bibl.


VOLONTERSKE AKTIVNOSTI volontera GOSPODARSKE ŠKOLE VARAŽDIN

 

U Gospodarskoj školi u Varaždinu od 2008. godine neprekidno djeluje volonterska grupa pod nazivom „Mladost volontira sa srcem“ u koju su uključene učenice i učenici Gospodarske škole. Volonterske aktivnosti su započele učenice, tadašnje polaznice 4. A razreda u zanimanju poslovne tajnice, koje su se odazvale pozivu Udruge „Uz tebe sam“ koja djeluje u Varaždinskoj bolnici a bavi se radom sa djecom s teškoćama u razvoju. Od tada, pa sve do danas, redovito svakog ponedjeljka od 17,00 do 17,30 sati, u tijeku školske godine, naše vrijedne volonterke se uključuju u edukativne radionice i igraonice sa djecom s teškoćama u razvoju.

Voditeljica savjetovališta Udruge, psihologinja gđa Marina Kereša, uvijek ima samo riječi pohvale za naše mlade i vrijedne volonterke i tvrdi kako bi, bez njihovog angažiranja i pomoći, puno teže obavljala svoje redovite stručne aktivnosti sa djecom s teškoćama. Zbog izuzetne pomoći koju njezinom radu i radu Udruge pružaju naše volonterke od samog osnutka Udruge do danas, Udruga je 15. 2. 2016. godine, na skromnoj ali lijepoj proslavi svojeg rada, dodijelila priznanje volonterkama Gospodarske škole u Varaždinu, Gospodarskoj školi i profesorici Miri Šincek, voditeljici volonterske grupe u Školi, jer su upravo naše volonterke prisutne od samog osnutka Udruge u njezinu radu.

Kroz sve ovo vrijeme, od 2008. godine do danas, volontiranje je bilo organizirano, uz ovo u bolnici, i u kuhinji Varaždinskog caritasa, na Varaždinskim bazenima, u Domu za stare i nemoćne u Varaždinu, te kao pružanje pomoći oko učenja djeci s teškoćama.

Ove školske godine, trideset i pet učenica i jedan učenik, volontiraju u bolnici u Udruzi „Uz tebe sam“ i u Domu za stare i nemoćne u Varaždinu. Posebno smo ponosni na učenice iz 4. K razreda, koje su u volonterske aktivnosti uključene od prvog razreda. Učenice NIKOLINA ŠOKMAN i MARTINA KOSTANJEVEC ujedno su i voditeljice podgrupa /Snjeguljice – volonterska grupa u bolnici; Crvenkapice – volonterska grupa u domu/. One svoju ljubav prema osobama u potrebi, strpljivost, pažnju i brigu prema bližnjima te potrebu za aktivnijim uključivanjem u volontiranje u svojoj zajednici vrlo uspješno prenose i na mlađe generacije učenika Gospodarske škole u Varaždinu.

Vjerujemo da će se ova, sad već slobodno možemo reći, dugogodišnja i uspješna tradicija učeničkog volontiranja nastaviti i dalje, jer mladost uistinu ima dobro srce stoga naši volonteri s ponosom pripadaju grupi „Mladost volontira sa srcem“ i tako pomažu djeci i starcima, a time ujedno obogaćuju svoju osobnost i svoj život.                                                        

                                                           

 

   Voditeljica volonterske grupe „MVsaS“

MIRA ŠINCEK, prof. savjetnica

 


 

ZAVRŠNI SUSRET VOLONTERKI Gospodarske škole Varaždin

 U utorak, 11. lipnja 2013. godine u knjižnici Gospodarske škole u Varaždinu održan je završni susret volonterki koje djeluju u   grupi  Mladost volontira sa srcem.   

      

Bila je to prilika da se mladim volonterkama ukratko izloži kako su se i zašto, prije osam godina, učenice u zanimanju poslovni/a tajnik/ca odlučile postati volonterkama, te kako je ta grupa iz godine u godinu dobivala nove članice i proširila svoje djelovanje.

Voditeljica volonterki Gospodarske škole, profesorica savjetnica Mira Šincek pohvalila je sve volonterke, i one koje su bile na susretu i maturantice koje nisu mogle doći, ali će zahvalnice i poklončiće dobiti prilikom preuzimanja završnih svjedodžbi, te podsjetila da su upravo učenice volonterke koje ove god. završavaju svoje obrazovanje u Gospodarskoj školi zaslužne za volontersku nagradu koju im je 24. studenoga 2011. dodijelila Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Voditeljice podgrupa su zamolile mlade volonterke da ustraju u toj humanoj i hvale vrijednoj aktivnosti u kojoj, dajući svoj rad i slobodno vrijeme osobama u potrebi ujedno im iskazuju poštovanje, ljubav i prihvaćanje. Svoju voditeljsku dužnost s puno povjerenja predale su svojim nasljednicama.

Ulogu voditeljice podgrupe SNJEGULJICE, od Nikoline Mišak, učenice 4. A razreda koja je vrijedno tri godine volontirala u bolnici, preuzela je GABRIJELA DVORSKI, učenica 2. C razreda i volonterka u bolnici i Caritasovoj kuhinji, koja će u idućoj šk. godini sastavljati raspored volontiranja u Udruzi „Uz tebe sam“  u VARAŽDINSKOJ BOLNICI.

  

Jasminu Hip, učenicu 4. A razreda i požrtvovnu volonterku u bolnici i Caritasovoj kuhinji,  na dužnosti voditeljice podgrupe PEPELJUGE zamijenit će KRISTINA PAUŠNER, učenica 2. C razreda i uz volontiranje u bolnici i Caritasovoj kuhinji, brinuti o rasporedu i redovitom volontiranju ostalih članica u kuhinji VARAŽDINSKOG CARITASA.

Nova voditeljica podgrupe CRVENKAPICE bit će MARTINA KOSTANJEVEC, učenica 1. K razreda, koja tu dužnost preuzima od Petre Liber, učenice 4. A razreda i uz volontiranje u Domu za starije i nemoćne u Varaždinu, brinut će o animiranju novih volonterki i rasporedu volontiranja u Domu.

  

Na ovom susretu mladim volonterkama su uručene zahvalnice za volontersku aktivnost u Udruzi „Uz tebe sam“, te kartice i poklončići kao znak zahvalnosti za ljubav i pažnju koju pružaju djeci s teškoćama u razvoju.

Ujedno su dosadašnje voditeljice podgrupa NIKOLINA, JASMINA i PETRA dobile zahvalnice koje im je uručila prof. Šincek za njihov organizacijski rad u grupi te naglasila da su upravo one zaslužne za nesmetano, kontinuirano i kvalitetno odvijanje volonterskih aktivnosti jer su izvrsno koordinirale rad volonterki i spretno rješavale eventualne probleme.

Zahvalnice za volontiranje u Caritasovoj kuhinji i Domu volonterke će dobiti kod preuzimanja svojih završnih svjedodžbi. Uz to svaka volonterka koja redovito volontira dobiva svoju volontersku knjižicu u koju se upisuju sati volonterskog rada i aktivnosti.

Ovaj završni susret fotografijama je zabilježila naša srdačna knjižničarka prof. Barbara Dukarić.

 

                                                                        Mira Šincek, prof.

 

Priloženi dokumenti:
POPIS-VOLONTERA.docx

Dođi na GOŠK Varaždin!

  Ul. Božene Plazzeriano 4, Varaždin

 
Kontaktirajte nas

Tajništvo

 +385 42 492 272

 gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

 

 

Facebook stranica GOŠK    

 

 
AKTUALNO

 

 
ŠKOLSKE NOVINE

 

 

 
 

 

 

Njemački otvara mnoga vrata

 
 

 

 

 

 
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 

 

 

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu
Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 

 
 > Volontiranje
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju