preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

VOLONTIRANJE

 

VOLONTERSKE AKTIVNOSTI volontera GOSPODARSKE ŠKOLE VARAŽDIN

 

U Gospodarskoj školi u Varaždinu od 2008. godine neprekidno djeluje volonterska grupa pod nazivom „Mladost volontira sa srcem“ u koju su uključene učenice i učenici Gospodarske škole. Volonterske aktivnosti su započele učenice, tadašnje polaznice 4. A razreda u zanimanju poslovne tajnice, koje su se odazvale pozivu Udruge „Uz tebe sam“ koja djeluje u Varaždinskoj bolnici a bavi se radom sa djecom s teškoćama u razvoju. Od tada, pa sve do danas, redovito svakog ponedjeljka od 17,00 do 17,30 sati, u tijeku školske godine, naše vrijedne volonterke se uključuju u edukativne radionice i igraonice sa djecom s teškoćama u razvoju.

Voditeljica savjetovališta Udruge, psihologinja gđa Marina Kereša, uvijek ima samo riječi pohvale za naše mlade i vrijedne volonterke i tvrdi kako bi, bez njihovog angažiranja i pomoći, puno teže obavljala svoje redovite stručne aktivnosti sa djecom s teškoćama. Zbog izuzetne pomoći koju njezinom radu i radu Udruge pružaju naše volonterke od samog osnutka Udruge do danas, Udruga je 15. 2. 2016. godine, na skromnoj ali lijepoj proslavi svojeg rada, dodijelila priznanje volonterkama Gospodarske škole u Varaždinu, Gospodarskoj školi i profesorici Miri Šincek, voditeljici volonterske grupe u Školi, jer su upravo naše volonterke prisutne od samog osnutka Udruge u njezinu radu.

Kroz sve ovo vrijeme, od 2008. godine do danas, volontiranje je bilo organizirano, uz ovo u bolnici, i u kuhinji Varaždinskog caritasa, na Varaždinskim bazenima, u Domu za stare i nemoćne u Varaždinu, te kao pružanje pomoći oko učenja djeci s teškoćama.

Ove školske godine, trideset i pet učenica i jedan učenik, volontiraju u bolnici u Udruzi „Uz tebe sam“ i u Domu za stare i nemoćne u Varaždinu. Posebno smo ponosni na učenice iz 4. K razreda, koje su u volonterske aktivnosti uključene od prvog razreda. Učenice NIKOLINA ŠOKMAN i MARTINA KOSTANJEVEC ujedno su i voditeljice podgrupa /Snjeguljice – volonterska grupa u bolnici; Crvenkapice – volonterska grupa u domu/. One svoju ljubav prema osobama u potrebi, strpljivost, pažnju i brigu prema bližnjima te potrebu za aktivnijim uključivanjem u volontiranje u svojoj zajednici vrlo uspješno prenose i na mlađe generacije učenika Gospodarske škole u Varaždinu.

Vjerujemo da će se ova, sad već slobodno možemo reći, dugogodišnja i uspješna tradicija učeničkog volontiranja nastaviti i dalje, jer mladost uistinu ima dobro srce stoga naši volonteri s ponosom pripadaju grupi „Mladost volontira sa srcem“ i tako pomažu djeci i starcima, a time ujedno obogaćuju svoju osobnost i svoj život.                                                        

                                                           

 

   Voditeljica volonterske grupe „MVsaS“

MIRA ŠINCEK, prof. savjetnica

 


 

ZAVRŠNI SUSRET VOLONTERKI Gospodarske škole Varaždin

 U utorak, 11. lipnja 2013. godine u knjižnici Gospodarske škole u Varaždinu održan je završni susret volonterki koje djeluju u   grupi  Mladost volontira sa srcem.   

      

Bila je to prilika da se mladim volonterkama ukratko izloži kako su se i zašto, prije osam godina, učenice u zanimanju poslovni/a tajnik/ca odlučile postati volonterkama, te kako je ta grupa iz godine u godinu dobivala nove članice i proširila svoje djelovanje.

Voditeljica volonterki Gospodarske škole, profesorica savjetnica Mira Šincek pohvalila je sve volonterke, i one koje su bile na susretu i maturantice koje nisu mogle doći, ali će zahvalnice i poklončiće dobiti prilikom preuzimanja završnih svjedodžbi, te podsjetila da su upravo učenice volonterke koje ove god. završavaju svoje obrazovanje u Gospodarskoj školi zaslužne za volontersku nagradu koju im je 24. studenoga 2011. dodijelila Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Voditeljice podgrupa su zamolile mlade volonterke da ustraju u toj humanoj i hvale vrijednoj aktivnosti u kojoj, dajući svoj rad i slobodno vrijeme osobama u potrebi ujedno im iskazuju poštovanje, ljubav i prihvaćanje. Svoju voditeljsku dužnost s puno povjerenja predale su svojim nasljednicama.

Ulogu voditeljice podgrupe SNJEGULJICE, od Nikoline Mišak, učenice 4. A razreda koja je vrijedno tri godine volontirala u bolnici, preuzela je GABRIJELA DVORSKI, učenica 2. C razreda i volonterka u bolnici i Caritasovoj kuhinji, koja će u idućoj šk. godini sastavljati raspored volontiranja u Udruzi „Uz tebe sam“  u VARAŽDINSKOJ BOLNICI.

  

Jasminu Hip, učenicu 4. A razreda i požrtvovnu volonterku u bolnici i Caritasovoj kuhinji,  na dužnosti voditeljice podgrupe PEPELJUGE zamijenit će KRISTINA PAUŠNER, učenica 2. C razreda i uz volontiranje u bolnici i Caritasovoj kuhinji, brinuti o rasporedu i redovitom volontiranju ostalih članica u kuhinji VARAŽDINSKOG CARITASA.

Nova voditeljica podgrupe CRVENKAPICE bit će MARTINA KOSTANJEVEC, učenica 1. K razreda, koja tu dužnost preuzima od Petre Liber, učenice 4. A razreda i uz volontiranje u Domu za starije i nemoćne u Varaždinu, brinut će o animiranju novih volonterki i rasporedu volontiranja u Domu.

  

Na ovom susretu mladim volonterkama su uručene zahvalnice za volontersku aktivnost u Udruzi „Uz tebe sam“, te kartice i poklončići kao znak zahvalnosti za ljubav i pažnju koju pružaju djeci s teškoćama u razvoju.

Ujedno su dosadašnje voditeljice podgrupa NIKOLINA, JASMINA i PETRA dobile zahvalnice koje im je uručila prof. Šincek za njihov organizacijski rad u grupi te naglasila da su upravo one zaslužne za nesmetano, kontinuirano i kvalitetno odvijanje volonterskih aktivnosti jer su izvrsno koordinirale rad volonterki i spretno rješavale eventualne probleme.

Zahvalnice za volontiranje u Caritasovoj kuhinji i Domu volonterke će dobiti kod preuzimanja svojih završnih svjedodžbi. Uz to svaka volonterka koja redovito volontira dobiva svoju volontersku knjižicu u koju se upisuju sati volonterskog rada i aktivnosti.

Ovaj završni susret fotografijama je zabilježila naša srdačna knjižničarka prof. Barbara Dukarić.

 

                                                                        Mira Šincek, prof.

 

Kalendar
« Rujan 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

 
DRŽAVNA MATURA
 
KAMO NA FAKS?

 
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
 
Anketa
Pretražujete li E-katalog na mrežnim stranicama Knjižnice? 
 > Volontiranje
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju