preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

English club

15.03.2024.


U petak, 15.03.2024. održan je treći po redu 'English club'. S obzirom da se 17. ožujka obilježava St Patrick's Day, učenici su dobili zadatak istraživanja različitih činjenica i detalja iz života tog sveca te Republike Irske i njenih zanimljivosti.

Nakon što su dobro proučili zadanu temu, u grupama su odigrali vrlo živahan kviz 'Izazov' u kojem su pokazali zavidno pamćenje te je pitanje pobjednika bilo neizvjesno do samog kraja!

Kao poslasticu za kraj susreta, učenici su razgovarali o najpoznatijim irskim pjevačima i glazbenim sastavima te su slušali pjesmu 'Zombie' poznate irske grupe The Cranberries.

  

  

25.01.2024. 


U četvrtak, 25.01.2024. održan je drugi po redu 'English club', ovaj puta s temom filma. Četrnaest učenika iz različitih razreda i programa naše škole najprije se okušalo u kvizu o filmu u stilu pub kviza te je pobjednički tim pokazao zavidno znanje iako ni ostali timovi nisu puno zaostajali.

Učenici su također raspravljali na engleskom jeziku o svojim preferencijama što se tiče žanrova i vrsta filmova a zatim su se i poigrali. Isprobali su igru pantomime ili kako je na engleskom nazivaju 'Charades', dobro su se nasmijali, nešto naučili ali i dobili ideje i preporuke koje filmove bi mogli pogledati.

Do sljedećeg susreta na 'English clubu' za mjesec dana pozdrav svima koji vole engleski jezik! :)

 

5.12.2023.


U utorak, 5.12.2023. s radom je počeo školski projekt pod nazivom 'English club' pod vodstvom profesorice engleskoga jezika, Brankice Vrček. Sastanci kluba održavat će se jednom mjesečno a pozvani su svi zainteresirani učenici koji vole engleski jezik te se žele u njemu usavršiti te ga koristiti u slobodnom i opuštenom okruženju.

Na prvom sastanku kluba sudjelovalo je 15 učenika iz raznovrsnih obrazovnih programa naše škole te su se međusobno upoznavali i diskutirali o svojim interesima, hobijima i stilovima učenja. Također, okušali su se u debati na engleskom jeziku odabravši kontroverznu temu (ne)uvođenja smrtne kazne. Debata se pretvorila u vrlo živahnu raspravu sa čvrstim argumentima na obje opredijeljene strane, dok su tri suca na kraju odlučila o pobjedniku.

Želite li se zabaviti na engleskom jeziku a ujedno i nešto naučiti, pridružite nam se na sljedećem English clubu!

Dođi na GOŠK Varaždin!

  Ul. Božene Plazzeriano 4, Varaždin

 
Kontaktirajte nas

Tajništvo

 +385 42 492 272

 gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

 

 

Facebook stranica GOŠK    

 

 
AKTUALNO

 

 
ŠKOLSKE NOVINE

 

 

 
 

 

 

Njemački otvara mnoga vrata

 
 

 

 

 

 
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 

 

 

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu
Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 

 
 > English club
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju