preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 

17. STUDENI - SVJETSKI DAN SREDNJOŠKOLACA

Autor: Administrator, 16.11.2009

 

Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske (NVURH)po prvi puta organizira obilježavanje Međunarodnog dana srednjoškolaca 17. 11. U obilježavanje tog dana uključilo se i Vijeće učenika Gospodarske škole.

Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava se u spomen na praške studente i srendjoškolce, koji su zbog mirnog prosvjeda protiv nacističke okupacije svoje zemlje, održanog 17. studenog 1939. strijeljani bez suđenja. U ostalim europskim zemljama ovaj dan se obilježava već dugi niz godina kao dan studenata i srednjoškolaca, a ove godine, jubilarni 70. dan srednjoškolaca po prvi put će se obilježiti i u Lijepoj Našoj.

Posljednjih nekoliko godina Dan srednjoškolaca povezan je s Europskom deklaracijom o pravima srednjoškolaca, koju je donio Organizacijski ured za europske udruge učenika – OBESSU, a koju je u svibnju ove godine Nacionalno vijeće učenika prihvatilo. Diljem Europe pokrenuta je kampanja pod nazivom „Light on the rights“, koja promiče Deklaraciju i prava srednjoškolaca. Deklaraciju možete pogledati na dnu ove stranice.

I Vijeće učenika naše škole obilježit će taj dan: napravit ćemo pano u hodniku škole posvećen tom danu i održat ćemo poseban sastanak Vijeća učenika na kojem ćemo svim predstavnicima razreda dati hrvatski prijevod Deklaracije o pravima učenika kako bi je mogli pročitati na satovima razredne zajednice. Sastanku Vieća učenika prisustvot će i ravnateljica škole kako bismo joj mogli iznijeti naše prijedloge i probleme.

Slike - obilježavanje Svjetskog dana srednjoškolaca

 

  

Dođi na GOŠK Varaždin!

  Ul. Božene Plazzeriano 4, Varaždin

 
Kontaktirajte nas

Tajništvo

 +385 42 492 272

 gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

 

 

Facebook stranica GOŠK    

 

 
AKTUALNO

 

 
ŠKOLSKE NOVINE

 

 

 
 

 

 

Njemački otvara mnoga vrata

 
 

 

 

 

 
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 

 

 

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu
Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 

 
 > Vijeće učenika  > Svjetski dan srednjo%u0139%u0104kolaca
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju