preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

Radionice za nastavnike

Dana, 14. rujna 2021. godine u prostorima Biotehniškog izobraževalnog centra Ljubljana (BIC Ljubljana) u sklopu projekta ReCeZa – Regionalni Centar Zabok održan je niz radionica za nastavnike: Izvajanje praktičnega usposabljanja dijakov s posebnimi potrebami; sodelovanje z delodajalci in drugimi strokovnimi ustanovami.

 

Tema radionice je bila osposobljavanja i obavljanja praktične nastave učenika s posebnim potrebama. Prisustvovali su djelatnici iz partnerskih institucija: Srednje škole Prelog, Gospodarske škole Varaždin, Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar, Udruge nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja te Srednje škole Zabok.

 

Po dolasku u BIC Ljubljana, predstavljen je rad BIC Ljubljane s fokusom obavljanja praktične nastave srednjoškolaca s posebnim potrebama. Uvodni dio su odradili ravnateljica gđa. Tatjana Šček Prebil i koordinator projekta gosp. Boštjan Ozimek, a gđa. Tanja Kek i gđa. Andreja Perčić strukovni dio. Glavne točke radionice bile su:

  • Certificiranje osoba/zaposlenika u poduzeću kako bi poduzeća mogla provoditi praktičnu nastavu za učenike s posebnim potrebama
  • Dobivanje poticaja od države za primanje svih učenika na praksu

 

Sljedeća edukacija bila je u Domžalama, u "invalidskom društvu" Centerkontura, čiji su rad predstavile gđa. Tita Destovnik i gđa. Maja Zovko Stele. Za osposobljavanje mladih do 26. godina s poremećajima ponašanja predstavljen je projekt „Gostilno delo“ koji centar radi od 2014. godine u suradnji s BIC Ljubljana. „Gostilna delo“ je ugostiteljski objekt u kojem se uz mentorsko vodstvo radi na pripremi hrane. Najveća prednost ovog projekta je da se odmah vidi napredak polaznika što omogućuje potencijalnim poslodavcima da lakše zaposle polaznike projekta. Cilj programa u prvom planu je ustoličiti osnovne radne navike te socijalna interakcija.

Zadnja edukacija bila je u Ljubljani, u UNI Soča, državnoj instituciji koja se bavi rehabilitacijom i pomoći kod zapošljavanja osoba s posebnim potrebama. Ovdje je Sonja Kotnik prezentirala prostorije u kojima rade procjene sposobnosti i rehabilitaciju te govorila o programu koji osobe slijede kako bi bile aktivnije na tržištu rada. Impresivno je da je svakoj osobi program prilagođen, ovisno o njihovim sposobnostima i mogućnostima.

 

Dođi na GOŠK Varaždin!

  Ul. Božene Plazzeriano 4, Varaždin

 
Kontaktirajte nas

Tajništvo

 +385 42 492 272

 gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

 

 

Facebook stranica GOŠK    

 

 
AKTUALNO

 

 
ŠKOLSKE NOVINE

 

 

 
 

 

 

Njemački otvara mnoga vrata

 
 

 

 

 

 
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 

 

 

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu
Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 

 
 > ReCeZa  > Izvješće o projektnim aktivnostima  > Radionice za nastavnike: Izvajanje praktičnega usposabljanja dijakov s posebnimi potrebami; sodelovanje z delodajalci in drugimi strokovnimi ustanovami
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju