preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

FESTIVAL TOLERANCIJE

U petak 25. ožujka 2022. godine učenice 2.a i 2.c razreda sudjelovale su na Festivalu tolerancije0 „Film i diskusija: integracija osoba s invaliditetom“ koji se odvijao putem google meet-a.

 

U diskusiji su sudjelovali:

·  Denis Marijon, predsjednik Hrvatskog saveza udruga za mlade i studente s invaliditetom

·  Albina Žnidar, predstavnica osoba s invaliditetom koja već dugi niz godina sudjeluje u edukaciji mladih

Učenicama je prije toga na satovima razrednika prikazano pet kratkih dokumentarnih filmova „Isti, a različiti“ o mladim osobama koje se suočavaju s različitim vrstama invaliditeta i načinima na koje ih savladavaju.

Festival tolerancije jedinstvena je kulturno-edukativna platforma koja već 15 godina filmskim projekcijama, obrazovnim i filmskim radionicama, diskusijama, koncertima, tematskim izložbama i street art programima angažirano educira o holokaustu te  progovara o društvenim problemima današnjice, promičući kulturu nenasilja i demokracije, tolerancije i inkluzije.

Edukacija mladih prepoznata je kao ključan segment razvoja demokratskog društva, posebice u današnje vrijeme u kojem smo svjedoci porastu nasilja među mladima, diskriminacije i socijalnih nepravdi. Na edukacijskim programima dosad je sudjelovalo preko 30.000 učenika.

Film kao medij i diskusija kao sredstvo angažmana pojedinca, povezani u cjelinu, skreću pažnju na prisustvo diskriminacije i netolerancije u društvu. Mogu se koristiti kao izvanredan pedagoški alat kojim se potiču razne teme za diskusiju, upoznaju strane kulture, pruža se prilika za identificiranje s likovima te potiče razumijevanje svijeta, sadašnjosti, prošlosti, ljudi, običaja i kulturoloških vrijednosti i raznolikosti.

Nakon gledanja filma pruža se prilika mladima za pitanja na koja odgovaraju stručne osobe potičući mlade da dijele vlastite osjećaje, dojmove i zaključke.

Program Film i diskusija obraća se primarno mlađoj populaciji,  učenicima viših razreda osnovnih škola te srednjoškolcima.

Tekst izradila Romana Grđan

Dođi na GOŠK Varaždin!

  Ul. Božene Plazzeriano 4, Varaždin

 
Kontaktirajte nas

Tajništvo

 +385 42 492 272

 gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

 

 

Facebook stranica GOŠK    

 

 
AKTUALNO

 

 
ŠKOLSKE NOVINE

 

 

 
 

 

 

Njemački otvara mnoga vrata

 
 

 

 

 

 
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 

 

 

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu
Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 

 
 > PREVENTIVNI PROGRAMI  > Festival tolerancije
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju