preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

RIJEČ RAVNATELJICE

 

Poštovani čitatelju,

uspjesi učenika i nastavnika Gospodarske škole Varaždin rezultat su zajedničkog rada na priprema za polaganje ispita državne mature te pripremama za mnogobrojna natjecanja u općeobrazovnim predmetima te disciplinama vezanim uz stručna znanja i vještine. Svojim iskustvom, znanjem i zalaganjem i nadalje ćemo težiti izvrsnim postignućima i promociji Škole gdje god se naši učenici i nastavnici našli.

Kako bi naši učenici i dalje bili barem jednako uspješni kao prošle generacija, i ove smo školske godine pripremili dodatnu nastavu za učenike koji će polagati državnu maturu. Organizacijom i realizacijom fakultativne nastave učenicima je omogućeno dodatno usavršavanje iz područja njihovog interesa.

Za novu školsku godinu opremili smo učionice suvremenom informatičkom opremom financiranu sredstvima Varaždinske županije, Carneta i projekata. 

U proteklim školskim godinama uspješno smo sudjelovali i u projektu „CRO H 4 EU“ – Implementacija kulturne baštine u kurikulum stručnih škola, i to kao škola-partner Komercijalnoj i trgovačkoj školi Split, a s radom na projektima nastavili smo i u narednim školskim godinama provođenjem  EU projekata – „SIGN 2 ME“ i „SEM“, "Interdisciplinarni kurikulum srednjih strukovnih škola", "Heureka", "Moja karijera u ugostiteljstvu i turizmu", "3P", Prekvalifikacijom do posla. Do kraja 2023. godine partneri smo Srednjoj školi Zabok na projektu "ReCeZa" - Regionalni Centar Zabok.

U Gospodarskoj školi Varaždin provode se aktivnosti projekata iz Erasmus+ programa te su uspješno završeni projekti „Arts for Future“ i „Živi svjedoci prošlosti“ kroz koje su učenici i nastavnici ostvarili mobilnost u zemljama Europe, udomili su učenike škola partnera te proširili opća znanja o zemljama koje su posjetili.

Sjedište Centra izvrsnosti iz poduzetništva je Gospodarska škola Varaždin. Učenicima osnovnih i srednjih škola otvaraju se kroz tri programa vrata u svijet poduzetništva gdje radom, kreativnošću i timskim duhom razvijaju svoje poduzetničke vještine. Možemo se pohvaliti da su pojedini mentori učenika polaznika Centra izvrsnosti iz poduzetništva educirani kroz poslijediplomski znanstveni program Centra za društvene znanosti Sveučilišta Radboud iz Nizozemske za obrazovanje stručnjaka iz područja edukacije darovitih kako prepoznati i vrednovati darovite polaznike te na koji način razvijati njihovu kreativnosti. Mentori su edukacijski program završili pod pokroviteljstvom Varaždinske županije.

U stalnoj težnji da se edukacija i odgoj u Školi ne provode samo kroz nastavne sadržaja, već i kroz različite vrste ostalih školskih aktivnosti te projekte stručnih aktiva i u ovoj školskoj godini obilježit ćemo Dane kruha, Međunarodni dan kuhara, Dan Europe, Dan stranih jezika, Olimpijski dan, Dan sigurnijeg interneta,…

Učenici Gospodarske škole Varaždin njeguju tradiciju volontiranja i pomaganja onima  kojima je pomoć najpotrebnija te će se dobra praksa nastaviti i ove školske godine. Rezultat uspješne suradnje s Hrvatskim narodnim kazalištem iz Varaždina i Muzejom grada Varaždina je posjet učenika kazališnim predstava te muzejskim izložbama i događanjima što obogaćuje kulturu učenika.

Učenicima želim mnogo uspjeha u učenju i radu, nastavnicima i stručnim suradnicima i ostalim djelatnicima škole uspješnu školsku godinu.

                                                                 Ravnateljica Gospodarske škole Varaždin

                                                                               mr. sc. Jasminka Kelemen

Dođi na GOŠK Varaždin!

  Ul. Božene Plazzeriano 4, Varaždin

 
Kontaktirajte nas

Tajništvo

 +385 42 492 272

 gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

 

 

Facebook stranica GOŠK    

 

 
AKTUALNO

 

 
ŠKOLSKE NOVINE

 

 

 
 

 

 

Njemački otvara mnoga vrata

 
 

 

 

 

 
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 

 

 

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu
Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 

 
 > O školi  > Riječ ravnatelja
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju