preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

HERE Map Makers

ERASMUS+ programa Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse

20. studenog 2017. godine u prostorijama Hotela Antunović u Zagrebu održan je prvi transnacionalni sastanak međunarodnog projekta HERE Map Makers koji se provodi u sklopu ERASMUS+ programa suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse. Nositelj projekta je Srednja škola Ivanec, a osim naše škole, partneri na projektu su i Geodetska škola Zagreb, Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola Ljubljana, Slovenija, IES Sefarad, Toledo, Španjolska, Liceo Scientifico e Linguistico "O. Tedone", Ruvo di Puglia, Italija, Liceo Przymierza Rodzin, Varšava, Poljska te HERE International BV – Glavna podružnica Zagreb – jedna od vodećih svjetskih tvrtki za izradu digitalnih karata. Vrijednost projekta, koji traje od 1.10.2017. do 31.5.2019. iznosi 104.910,00 €, a glavni cilj mu je razvoj digitalnih kompetencija i vještina kod učenika.

Idući dan, 21. studenog, u istim je prostorijama održana i konferencija za medije i zainteresiranu javnost na kojoj su mr.sc. Lidija Kozina, ravnateljica Srednje škole Ivanec i glavna koordinatorica projekta te Ante Sladojević, predstavnik HERE BV International iz Zagreba predstavili glavne odrednice i aktivnosti projekta.

Također, od 21. do 24. studenog u prostorijama Geodetske škole Zagreb održana je i edukacija za 14 nastavnika iz svih škola partnera, na kojoj su predstavnici tvrtke HERE BV International održali niz predavanja i radionica vezanih uz izradu digitalnih geografskih karata uz pomoć alata HERE Map Creator. Stečena znanja o prikupljanju, vizualizaciji i analizi prostornih podataka i procesa nastavnici će prenijeti na učenike u svojim školama, koji će zatim sredinom 2018. godine sudjelovati na ljetnom kampu u Zagrebu, gdje će, uz daljnju pomoć nastavnika i predstavnika tvrtke HERE BV International, dodatno usavršiti svoja znanja i vještine u izradi digitalnih geografskih karata uz pomoć alata HERE Map Creator. Nakon toga učenici će biti osposobljeni samostalno izraditi geografske karte svog lokalnog područja s naglaskom na određene sadržaje u prostoru (turističke, kulturne i sl.), na čemu će biti naglasak u završnoj fazi projekta.

Nastavnici geografije naše škole Marko Godinić i Mirela Turk i predstavnik HERE International BV – Glavna podružnica Zagreb, Ante Sladojević

 

 

ODRŽAN LJETNI KAMP ZA UČENIKE u sklopu Erasmus+ projekta HERE Map Makers

 

U Zagrebu je od 11. do 17. lipnja održan ljetni kamp za učenike u sklopu Erasmus+ projekta HERE Map Makers na kojem je sudjelovalo i šest učenica 2.D razreda naše škole. Osim njih, na kampu je sudjelovalo i po šestero učenika iz ostalih škola partnera na projektu: Srednje škole Ivanec (nositelji projekta), Geodetske škole Zagreb, Srednje gradbene, geodetske in okoljevarstvene šole Ljubljana (Slovenija), IES Sefarad Toledo (Španjolska), Liceo Scientifico e Linguistico "O. Tedone" Ruvo di Puglia (Italija), Liceo Przymierza Rodzin Varšava (Poljska) te predstavnici tvrtke partnera na projektu, HERE International BV – Glavna podružnica Zagreb, koji su osmislili i vodili brojne radionice na kampu.

Učenici su u miješanim, internacionalnim grupama dobili zadatke vezane uz prikupljanje, obradu i digitalno kartiranje podataka s ulica Zagreba, Samobora i Rijeke. Osim navedenih gradova, učenici su također posjetili i Krapinu, Opatiju i NP Plitvička jezera. Uz druženje i usavršavanje stranih jezika, učenici su na radionicama stekli brojne vještine koje će upotrijebiti u nastavku projekta, kojem je glavni cilj izrada digitalnih geografskih karata lokalnog područja sa označenim određenim sadržajem u prostoru. U nastavku vam donosimo malo dojmova s kampa, a više o svemu možete doznati na Facebook stranici https://www.facebook.com/HERE-Map-Makers-2035996926635571/.

       

 

 

 

 

U Gospodarskoj školi Varaždin uspješno priveden kraju još jedan europski projekt!

 

31. svibnja ove godine službeno završava Erasmus+ projekt HERE Map Makers, još jedan u nizu europskih projekata koji je uspješno provela naša škola, ovoga puta u sklopu programa Suradnja za inovacije i primjenu dobre prakse. Podsjetimo, nositelj projekta bila je Srednja škola Ivanec, a uz našu školu, partneri na projektu bili su i Geodetska škola Zagreb, Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola Ljubljana, Slovenija, IES Sefarad, Toledo, Španjolska, Liceo Scientifico e Linguistico "O. Tedone", Ruvo di Puglia, Italija, Liceo Przymierza Rodzin, Varšava, Poljska te HERE International BV – Glavna podružnica Zagreb – jedna od vodećih svjetskih tvrtki za izradu digitalnih karata. Vrijednost projekta, započetog još 1.10.2017. godine, iznosila je 104.910,00 €, a glavni cilj bio mu je razvoj digitalnih kompetencija i vještina kod učenika.

U sklopu projekta bile su održane radionice i edukacije za nastavnike i učenike, ljetni kamp za učenike te tri transnacionalna sastanka partnerskih timova (u Zagrebu, Toledu i Ivancu). Upravo na posljednjem takvom sastanku, održanom 22. svibnja ove godine u Ivancu, sve su škole predstavile svoje konačne rezultate projekta – digitalne geografske karte lokalnog područja, što je bio i jedan od glavnih ciljeva i konačan rezultat projekta. Rezultati projekta predstavljeni su i na konferenciji za medije, koja je uslijedila nakon završetka sastanka, na kojoj su, o čitavom projektu, javnost izvijestili mr.sc. Lidija Kozina, ravnateljica Srednje škole Ivanec, učenici Srednje škole Ivanec koji su sudjelovali na projektu te predstavnik tvrtke HERE International BV, Andreas Herger, a prisutnima se obratio i dr.sc. Miroslav Huđek, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Varaždinske županije, koji je naglasio važnost provedbe ovakvih projekata i pohvalio sve sudionike na odličnim rezultatima.

            Učenici naše škole, uz pomoć svog mentora prof. Marka Godinića, u proteklih su nekoliko mjeseci tako naučili kako mogu izraditi digitalnu geografsku kartu sa vlastitim odabranim sadržajem te su tako dvije grupe učenika izradile dvije različite karte, koje su uspješno predstavljene i na sastanku u Ivancu. Na prvoj karti, nazvanoj „Šetnja varaždinskim muzejima“, prikazana je pješačka ruta kroz Varaždin kojom se mogu obići naši gradski muzeji, dok su na drugoj karti „Smještaj i restorani u Varaždinu“, prikazani smještajni kapaciteti i restorani na prostoru Varaždina. Navedene karte nalaze se izložene u učionici br. 36, a uskoro će novi primjerci biti postavljeni i u drugim dijelovima škole.

            Ovim putem ujedno pozivamo i sve učenike zainteresirane da više nauče o izradi geografskih karata te sami steknu vještine izrade takvih karata, da se iduće školske godine pridruže fakultativnoj nastavi predmeta Geografija s informatikom

 

REZULTATI  ERASMUS+ PROJEKTA

„HERE Map Makers“ - ovdje

 

Erasmus+ projekt HERE Map Makers u Varaždinskim vijestima!

U nastavku možete pročitati vijest o završetku Erasmus+ projekta HERE Map Makers objavljenoj u Varaždinskim vijestima 28. svibnja ove godine.

Dođi na GOŠK Varaždin!

  Ul. Božene Plazzeriano 4, Varaždin

 
Kontaktirajte nas

Tajništvo

 +385 42 492 272

 gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

 

 

Facebook stranica GOŠK    

 

 
AKTUALNO

 

 
ŠKOLSKE NOVINE

 

 

 
 

 

 

Njemački otvara mnoga vrata

 
 

 

 

 

 
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 

 

 

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu
Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 

 
 > ERASMUS+  > HERE Map Makers
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju