preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

Okrugli stol - Turizam novog doba: Uloga centara kompetentnosti

U okviru projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok, na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (FMTU) u Opatiji, 1. srpnja 2021. u sklopu znanstvene konferencije ToSEE - Tourism in Southern and  Eastern Europe 2021. održao se okrugli stol na temu: Turizam novog doba: Uloga centara kompetentnosti.

http://ss-zabok.skole.hr/upload/ss-zabok/images/newsimg/1574/Image/NOVO_lenta.png

Uvodni dio okruglog stola najavila je ravnateljica Srednje škole Zabok, Draženka Jurec sa predstavljanjem projekata ReCeZa i RCKTU Zabok gdje su predstavljeni: Veličina projekta i novi elementi koji će biti u sklopu regionalnog centra – smještajnom objektu, ugostiteljskom objektu, turističkoj agenciji, poduzetničkom HUBu; standardima zanimanja, standardima kvalifikacija i strukovnim kurikulumima koja će se kreirati i provoditi u Srednjoj školi Zabok, ali i u cijeloj RH; mogućnostima cjeloživotnog učenja koji će se pružati u regionalnom centru i dr.

Dr.sc. Irena Ateljević, iz Instituta za turizam, putem zoom-platforme predstavila je drugu temu okruglog stola „Transformacija i regenerativna budućnost turizma“ gdje je glavni aspekt bio usmjeren ka novoj vrsti turizma koja je korisnija planetu i od održivog turizma i poprima sve važniji aspekt za nove goste.

Doc. dr. sc. Suzana Bareša i dr. sc. Dora Smolčić Jurdana sa FMTU, s temom Kompetentnim kadrovima do konkurentnog turizma – uloga visokog obrazovanja, predstavile su studijske programe, radionice i cjeloživotno učenje  vlastitog Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija

Prof. dr. sc. Oliver Kesar i Izv. prof. dr. sc. Danijela Ferjanić Hodak predstavili su temu: Izazovi obrazovanja za potrebe turizma budućnosti: Jesmo li spremni za promjene na turističkom tržištu?

U ovoj temi predavači su se usredotočili na trenutnu situaciju sa kadrovima u turizmu, nedostacima i prednostima u postojećem programima kadrova za turizam te su istražili i predstavili nove poslove u turizmu za koje bi se trebalo pripremiti nove standarde i kvalifikacije kako bi budući kadrovi odgovorili na zahtjeve tržišta rada.

U komentare i opću raspravu uključilo se više sudionika, s naglaskom da je ove teme potrebno prezentirati svim zainteresiranim čimbenicima/akterima (MINTS, MZO, MRMS, ASOO, gospodarskom sektoru...) koji su u mogućnosti utjecati na razvoj i poboljšanja vezano uz promjene, prilagodbe i održivost sektora turizma i ugostiteljstva, naročito u pogledu kompetentnosti ugostiteljsko turističkih kadrova.

Andrej Ivankov
Voditelj centra kompetentnosti

Dođi na GOŠK Varaždin!

  Ul. Božene Plazzeriano 4, Varaždin

 
Kontaktirajte nas

Tajništvo

 +385 42 492 272

 gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

 

 

Facebook stranica GOŠK    

 

 
AKTUALNO

 

 
ŠKOLSKE NOVINE

 

 

 
 

 

 

Njemački otvara mnoga vrata

 
 

 

 

 

 
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 

 

 

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu
Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 

 
 > ReCeZa  > Izvješće o projektnim aktivnostima  > Okrugli stol - Turizam novog doba: Uloga centara kompetentnosti
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju