preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

PREKVALIFIKACIJOM DO POSLA

Održana završna konferencija projekta „Prekvalifikacijom do posla“

Na konferenciji koja je u srijedu, 15. siječnja 2020. godine, održana u Gospodarskoj školu Varaždin predstavljeni su rezultati projekta „Prekvalifikacijom do posla“ čiji je nositelj bila Gospodarska škola Varaždin. Uz ravnateljicu Gospodarske škole Varaždin Katicu Kalogjera Novak, voditeljicu projekta Martinu Katalenić, na konferenciji je sudjelovala predstavnica partnera na projektu, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Varaždinu, predstojnica Branka Šaško, predstavnik Varaždinske  županije, zamjenik župana, Tomislav Paljak te ostali mnogobrojni gosti.

Treba naglasiti kako je Gospodarska škola Varaždin od 25.1.2018. godine do 25.1.2020. godine, u okviru poziva za dodjelu bespovratnih EU sredstava Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unaprjeđenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti, bila nositelj  EU projekta pod nazivom Prekvalifikacijom do posla. Ukupna vrijednost projekta je 1.465.955,38 HRK. Gospodarska škola Varaždin projekt je provodila u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Cilj projekta bio je omogućiti povećanje razine znanja, vještina i kompetencija te jačanje konkurentnosti na tržištu rada dugotrajno nezaposlenih osoba starijih od 34 godine upisom u postupak prekvalifikacije za zanimanja Kuhar i Slastičar.

U projektu je sudjelovalo 23 polaznika, od kojih je 7 polaznika završilo za zanimanje Kuhar, a 5 polaznika završilo je za zanimanje Slastičar. Polaznici su stekli nova znanja, vještine i kvalifikacije i time postali konkurentniji na tržištu rada.

Također, u projektu je nabavljena oprema za kuharski praktikum koja je polaznicima u ovom projektu i koja će u budućim prekvalifikacijama i redovnim učenicima omogućiti kvalitetniju i suvremeniju praktičnu nastavu u školi.

 

 

NAŠ NOVI EU PROJEKT

„PREKVALIFIKACIJOM DO POSLA“

                        

 

 

Opis projekta:

Ovim projektom se želi riješiti problem velikog broja dugotrajno nezaposlenih osoba starijih od 34 godine s razinom kvalifikacija 4.1 i 4.2 prema HKO-u (završenom trogodišnjom ili četverogodišnjom srednjom školom) na području Varaždinske županije. Polaznicima će se omogućiti prekvalifikacija u zanimanje kuhar i zanimanje slastičar što će im omogućiti stjecanje novih znanja i vještina i povećati njihove mogućnosti uključivanjem na tržište rada. Gospodarskoj školi Varaždin na ovom projektu je partner Hrvatski zavod za zapošljavanje.

 

Ciljevi i očekivani rezultati projekta:

Omogućiti povećanje razine znanja, vještina i kompetencija te jačanje konkurentnosti na tržištu rada 40 dugotrajno nezaposlenih osoba starijih od 34 godine upisom u postupak prekvalifikacije za zanimanja Kuhar i Slastičar.

 

Ukupna vrijednost projekta: 1.465.955,38 HRK 

- iznos EU potpore: 1.465.955,38 HRK

 

Razdoblje provedbe projekta: 25.1.2018. – 25.1.2020.

 

Kontakt osobe za više informacija:

Martina Novak, voditeljica projekta

– tel: 042 492 286 ili e-mail: gospodarska.pdp@gmail.com

Renata Duvnjak, voditeljica obrazovanja odraslih

– tel: 042 492 280 ili e-mail: renata.duvnjak@skole.hr

 

Link:

www.strukturnifondovi.hr

www.esf.hr/operativni-program

 

   

 

                                                 

                                            

 

 

 

Dođi na GOŠK Varaždin!

  Ul. Božene Plazzeriano 4, Varaždin

 
Kontaktirajte nas

Tajništvo

 +385 42 492 272

 gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

 

 

Facebook stranica GOŠK    

 

 
AKTUALNO

 

 
ŠKOLSKE NOVINE

 

 

 
 

 

 

Njemački otvara mnoga vrata

 
 

 

 

 

 
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 

 

 

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu
Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 

 
 > PREKVALIFIKACIJOM DO POSLA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju