preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

Međunarodno natjecanje udruge europskih ugostiteljskih i turističkih škola [AEHT-e]

Od 01. do 06. studenog 2021., u sklopu projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok, učenici Gospodarske škole Varaždin i tri škole partnera na projektu (nositelj Srednja škola Zabok, Srednja škola Prelog te Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar) sudjelovale su na natjecanju europskih ugostiteljskih i turističkih škola koje se održavalo u glavnom gradu Estonije, Tallinnu u sklopu AEHT-a konferencije.

Natjecanje je održano u 11 disciplina ugostiteljsko turističkih disciplina, po sistemu timskog natjecanja tj. u svakoj se disciplini natjecalo najmanje dvoje natjecatelja iz raznih država i to na engleskom jeziku. Na natjecanju je sudjelovalo preko 250 učenika iz cijele Europe, a na samoj konferenciji je bilo oko 500 sudionika.

Gospodarska škola Varaždin natjecala se u 3 discipline: Petra Aračić u disciplini Front office Luka Dušak u disciplini Tourist destination i Fabijan Matovinović u disciplini Hospitality management.

Mentorica Željka Bačan i koordinator na projektu ReCeZa Saša Pokos pružali su potporu učenicima i sudjelovali na konferenciji. Učenike je na natjecanju mentorirala i prof. Irena Ipša, u engleskom jeziku, koja je ujedno predstavnik škole u AEHT-i.

Na kraju iz Tallinna ReCeZa donosi dvije medalje – jednu srebrnu koja odlazi u Prelog Mateji Munka koja je sa partnericom Hannom Ines iz Austrije briljirala u disciplina Barista u pripremi dva klasična napitka od kave i jednom kavom s potpisom koja se radi na licu mjesta. Druga, brončana medalja, odlazi u Zabok zahvaljujući izvrsnom radu Dominika Obreža koji je sa svojim latvijskim kolegom Rainisom prezentirao rad na recepciji Radisson Blu Hotel Olümpia Tallinn, koji je poslužio kao case study za ovaj dio natjecanja.

Svi natjecatelji pokazali su izvrsne vještine i znanja te se mogu ponositi što su odlično branili boje Regije Središnje Hrvatske. Dali su sve od sebe i natjecali se rame uz rame sa najboljim učenicima i studentima iz cijele Europe.

Dođi na GOŠK Varaždin!

  Ul. Božene Plazzeriano 4, Varaždin

 
Kontaktirajte nas

Tajništvo

 +385 42 492 272

 gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

 

 

Facebook stranica GOŠK    

 

 
AKTUALNO

 

 
ŠKOLSKE NOVINE

 

 

 
 

 

 

Njemački otvara mnoga vrata

 
 

 

 

 

 
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 

 

 

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu
Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 

 
 > ReCeZa  > Izvješće o projektnim aktivnostima  > Međunarodno natjecanje udruge europskih ugostiteljskih i turističkih škola [AEHT-e]
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju