preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
VIJESTI I DOGAĐAJI

Posjet partnerskoj školi Engelbert–Bohn–Schule Karlsruhe

Autor: Vjekoslav Mauriček, 6. 12. 2017.

Kao nastavak dugoročne suradnje u sklopu projekta „Interdisciplinarni kurikulum srednjih strukovnih škola“ i razmjene iskustava učenika i nastavnika u suvremenim nastavnim metodama i oblicima rada, Gospodarska škola Varaždin posjetila je partnersku školu Engelbert–Bohn–Schule Karlsruhe.

U višednevnu izvanučioničku nastavu bilo je uključeno 36 učenika od prvog do četvrtog razreda smjerova Ekonomist, Komercijalist, Ekonomska gimnazija, Turistička gimnazija, Hotelijersko-turistički tehničar, učenici nastavka obrazovanja za Turističko-hotelijerskog komercijalista te 3 nastavnika, Melanija Klarić, Iva Vukotić i Saša Pokos te ravnateljica Gospodarske škole Varaždin, Katica Kalogjera Novak.

Učenici, nastavnici i ravnateljica boravili su u Karlsruheu od 27.11.2017. do 30.11.2017. i prisustvovali su nastavi iz predmeta Vježbenička tvrtka, ali i drugih predmeta poput Matematike, Ekonomije, Računovodstva, Politike i povijesti te Engleskog jezika. Kako je fokus bio na upoznavanju načina rada njemačkih vježbeničkih tvrtki, učenici su imali prilike raditi u njihovu softveru (Microsoft Dynamics NAV) koristeći njihove metode rada.