preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
IZDVAJAMO

EDUKATIVNA EKSKURZIJA U KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKU ŽUPANIJU U SKLOPU PROJEKTA „BAŠTINA POD SVJETLIMA GRADA“ I STUDIJSKI POSJET DRUŠTVENOM PODUZEĆU HEDONA D.O.O.

Autor: Kristina Brezak, 29. 5. 2024.

Dana 24.05.2024. godine su učenici Gospodarske škole Varaždin, koji sudjeluju u projektu „Baština pod svjetlima grada“, u pratnji voditeljice projekta Marine Viljevac i izvoditeljice na projektu Jelene Erent, bili na edukativnoj ekskurziji u Koprivničko-križevačkoj županiji u svrhu upoznavanja s bogatom kulturno-povijesnom i prirodnom baštinom toga kraja i s primjerom dobre prakse društvenog poduzetništva – s radom integrativne radionice Hedona d.o.o.

U sklopu studijskog posjeta društvenom poduzeću Hedona imali smo prilike čuti o načinu njihovog rada te o zadovoljnim zaposlenicima, osobama s invaliditetom koji marljivim radom izrađuju čokolade. Saznali smo informacije o njihovom radu, o strukturi zaposlenika, postupcima motivacije za rad i stvaranja dobre radne atmosfere, o vrstama proizvoda koje proizvode te o suradnji s profitnim sektorom kao što je npr. Zagrebačka banka.

Njihovi su proizvodi, osim u Hedoninoj kućici i na Web shopu Hedona, dostupni i u Kauflandu, KTC-u, Inersparu, kao i na još nekim prodajnim mjestima među kojima je i Medičarna Špičko koju smo također posjetili u nastavku ekskurzije.

Na kraju predavanja imali smo prilike u živo vidjeti kako se ručno proizvode čokolade. Ovaj je studijski posjet bio nastavak na predavanje o društvenom poduzetništvu pod nazivom „Prepoznaj problem u društvu, pokreni društvenu promjenu“ koje je dana 09.04.2024. godine, sudionicima projekta, održala prof. Ivana Zagrajski.

U Medičarni Špičko, koja postoji od 1935. godine, ispričali su nam o djelatnosti Medičarne i proizvodima koje proizvode te su učenici imali prilike vidjeti kako se ukrašavaju licitarska srca.

Zatim smo u Galeriji Koprivnica razgledali izložbu fotografija fotografa Ivana Brkića pod nazivom Digitalno doba.

Nakon razgleda izložbe nas je lokalni turistički vodič, gđa Mira Adamović, provela po Koprivnici te nam je grad predstavila kao grad bicikala, zelenila i Vegete.

Dalje nas je put odveo u Đurđevac gdje smo razgledali Muzej grada Đurđevca i Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci.

Muzej grada Đurđevca nalazi se u utvrdi Stari grad Đurđevac. Ovdje su učenici imali prilike razgledati postav muzeja, vidjeti životinje i stara zanimanja kroz proširenu stvarnost te doživjeti bitku s Turcima i legendu o Picokima kroz video prikaz u režiji Krešimira Dolenčića. U Muzeju smo pogledali i izložbu fotografija.

Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci također je oduševio učenike. Izložba kreće s animiranim filmom te se nastavlja kroz izložbene primjerke, ali i kroz koncept proširene stvarnosti, pogledom kroz VR naočale. Izložba na multimedijalan način posjetiteljima prezentira postanak ovog pješčanog područja te sve posebnosti pustinjskog životinjskog i biljnog svijeta koji živi na Đurđevačkim pijescima.

Na kraju smo posjetili tzv. Hrvatsku Saharu i same Đurđevačke pijeske.

Hrvatska Sahara je mali zoološki vrt gdje su učenici imali prilike vidjeti četiri deve te patuljaste koze, ovce, konje, magarce, perad i ljame.

Vratili smo se kućama puni dojmova o bogatoj kulturnoj baštini susjedne nam županije.

Nositelj projekta „Baština pod svjetlima grada“ je Udruga URIP, a partneri na projektu su Gospodarska škola Varaždin i Varaždinska županija. Voditeljica projekta je Marina Viljevac.
Dođi na GOŠK Varaždin!

  Ul. Božene Plazzeriano 4, Varaždin

 
Kontaktirajte nas

Tajništvo

 +385 42 492 272

 gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

 

 

Facebook stranica GOŠK    

 

 
AKTUALNO

 

 
ŠKOLSKE NOVINE

 

 

 
 

 

 

Njemački otvara mnoga vrata

 
 

 

 

 

 
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 

 

 

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu
Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju