preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
IZDVAJAMO

UČENICI GOSPODARSKE ŠKOLE VARAŽDIN U AKCIJI POŠUMLJAVANJA U DRAVSKOJ PARK ŠUMI

Autor: Kristina Brezak, 22. 3. 2024.

U sklopu suradnje s Hrvatskim šumarskim društvom – ogranak Varaždin, Hrvatskim šumama te Javnom ustanovom Priroda, učenici Gospodarske škole (1. H, 1. C, 1. G), učenici Elektrostrojarske škole (3.F) i učenici 4. razreda prirodoslovne gimnazije iz Rudarske škole Varaždin dana 21. ožujka 2024. obilježili su Međunarodni dan šuma akcijom pošumljavanja u prekrasnoj Dravskoj šumi.

Akcija se odvijala pod pokroviteljstvom Varaždinske županije koja kontinuirano potiče aktivnosti usmjerene prema očuvanju prirodnih resursa i okoliša.

Učenici su s velikim entuzijazmom sudjelovali u sadnji raznovrsnih autohtonih vrsta drveća poput divlje trešnje, hrasta lužnjaka, lipe i topole te su na taj način praktično primijenili svoje teorijsko znanje, a sve u sklopu englesko-njemačkog projekta o zaštiti okoliša za koje su ih pripremale profesorice Irena Ipša i Tatjana Škrlec-Čavlek.

Ova diversifikacija biljnih vrsta osigurava ne samo obnovu šumskih područja već i očuvanja biološke raznolikosti i stabilnost ekosustava.

Osim što su pridonijeli obnovi šuma, učenici su kroz ovu aktivnost stekli neprocjenjivo iskustvo o važnosti očuvanja prirode te su osvijestili svoju ulogu u očuvanju okoliša za buduće generacije.

Ovaj projekt je odličan primjer kako se zajedničkim naporima može postići konkretan pozitivan utjecaj na okoliš i društvo.

Učenici su pokazali svoju predanost očuvanju prirode i doprinos borbi protiv klimatskih promjena te su postali inspiracija i pozitivan primjer svojim vršnjacima i široj zajednici.

Tatjana Škrlec-Čavlek

 

 

  

  

  

  

  

 
Dođi na GOŠK Varaždin!

  Ul. Božene Plazzeriano 4, Varaždin

 
Kontaktirajte nas

Tajništvo

 +385 42 492 272

 gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

 

 

Facebook stranica GOŠK    

 

 
AKTUALNO

 

 
ŠKOLSKE NOVINE

 

 

 
 

 

 

Njemački otvara mnoga vrata

 
 

 

 

 

 
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 

 

 

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu
Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju