preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
IZDVAJAMO

PROJEKT „BAŠTINA POD SVJETLIMA GRADA“

Autor: Kristina Brezak, 4. 12. 2023.

Projekt „Baština pod svjetlima grada“ je prošao na natječaju Ministarstva znanosti i obrazovanja u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih te će se provoditi od 08.11.2023. godine do 31.08.2024. godine. Nositelj projekta je Udruga URIP – Udruga za razvoj građanskog društva i poduzetništva, dok su partneri na projektu Gospodarska škola Varaždin i Varaždinska županija.

Projekt će educirati srednjoškolce, s uključenim učenicima s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama (učenici s potencijalom za darovitost i učenici s teškoćama), o važnosti očuvanja kulturne baštine vlastitog kraja i tradicionalnih obrta te ih, kroz izradu i plasman suvenira, potaknuti na kreativno izražavanje, poduzetničko promišljanje i marketinško djelovanje.

Glavni cilj projekta je potaknuti očuvanje kulturne baštine grada Varaždina i promovirati poduzetničku kulturu i stvaralaštvo te razvijati poduzetničke vještine i poticati kreativnost kod srednjoškolaca s područja Varaždinske županije.

Korisnici projekta su učenici s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama, redovni učenici, roditelji učenika, asistenti u nastavi te nastavnici i stručni suradnici Gospodarske škole Varaždin.

Očekivani rezultati projektnih aktivnosti su: bolja osposobljenost učenika za kreativno i praktično stvaralaštvo, kao i kreirani i izrađeni suveniri: Svijeće iz samostalno izrađenih silikonskih kalupa s motivima varaždinskih povijesnih građevina i varaždinskih dama te svijeće u samostalno izrađenim keramičkim posudama ukrašenim varaždinskim motivima, koje će biti moguće plasirati na tržište kao suvenir varaždinskoga kraja. Očekivani rezultat je i pozitivni pomak u razmišljanju mladih o važnosti kreativnog izražavanja i poduzetničkog načina razmišljanja te o važnosti očuvanja kulturne baštine vlastitog kraja.

Provedbom projektnih aktivnosti – edukacija i radionica – želimo osvijestiti važnost edukacije za očuvanje tradicije i baštine vlastitog kraja te potaknuti učenike da samostalno izrade novi suvenir na temelju postojeće bogate tradicije.

U tijeku je odabir učenika koji će sudjelovati u projektu pa pozivam sve zainteresirane da se obrate meni ili psihologinji škole.

Voditeljica projekta:
Marina Viljevac
Dođi na GOŠK Varaždin!

  Ul. Božene Plazzeriano 4, Varaždin

 
Kontaktirajte nas

Tajništvo

 +385 42 492 272

 gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

 

 

Facebook stranica GOŠK    

 

 
AKTUALNO

 

 
ŠKOLSKE NOVINE

 

 

 
 

 

 

Njemački otvara mnoga vrata

 
 

 

 

 

 
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 

 

 

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu
Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju