preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
IZDVAJAMO

POZIV UČENICIMA ZA NASTAVAK OBRAZOVANJA U STATUSU REDOVITOG UČENIKA U ŠKOLSKOJ GODINI 2023./2024.

Autor: Kristina Brezak, 6. 6. 2023.

Pozivaju se učenici koji u roku od dvije godine od završetka trogodišnje strukovne škole žele nastaviti daljnje školovanje u Gospodarskoj školi Varaždin u statusu redovitog  učenika za strukovnu kvalifikaciju/zanimanje KOMERCIJALIST (Obrazovni sektor: EKONOMIJA, TRGOVINA I POSLOVNA ADMINISTRACIJA) i za strukovnu kvalifikaciju /zanimanje TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST (Obrazovni sektor TURIZAM I UGOSTITELJSTVO) da podnesu pismeni zahtjev za nastavak obrazovanja do 5. srpnja 2023. godine.

Zahtjev podnosi punoljetan učenik, odnosno roditelj ili skrbnik malodobnog učenika u pisanom obliku na adresu: Gospodarska škola Varaždin, Božene Plazzeriano 4, 42000 Varaždin.

Zahtjev mora sadržavati:
- osobne podatke o učeniku
- naziv zanimanja u kojem želi nastaviti školovanje (KOMERCIJALIST ili TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST)
- naziv završene trogodišnje strukovne kvalifikacije/zanimanja.

Više o podnošenju zahtjeva saznajte u nastavku.

U Pravilniku o uvjetima i načinima  nastavka obrazovanja za višu razinu kvalifikacije navodi se:
Učenik koji  je završio obrazovni program u trajanju od tri godine može nastaviti obrazovanje za višu razinu kvalifikacije u statusu redovnog učenika u roku od dvije godine od dana završetka niže razine srednjeg obrazovanja odnosno od završetka trogodišnjeg obrazovnog programa.

Srednje obrazovanje radi stjecanja više razine kvalifikacije učenik nastavlja u skladu sa zakonima koji uređuju djelatnost odgoja i obrazovanja u osnovnoj i srednjoj školi i strukovno obrazovanje. 

Obrazovanje radi stjecanja više razine kvalifikacije može se nastaviti, u pravilu, unutar istoga obrazovnog sektora u kojemu je stečeno prethodno strukovno obrazovanje. 

Obrazovanje za stjecanje više razine kvalifikacije  može nastaviti učenik čiji prosjek ocjena svih razreda srednjeg  strukovnog obrazovanja u prethodno završenome strukovnom obrazovanju iznosi najmanje 3,50 zaokruženo na dvije decimale.  

Iznimno, obrazovanje može nastaviti i učenik čiji prosjek ocjena svih razreda srednjega strukovnoga obrazovanja u prethodno završnome strukovnom obrazovanju iznosi manje od 3,50 zaokruženo na dvije decimale, o čemu odluku donosi nastavničko vijeće škole

Ostvarivanje prava nastavka obrazovanja za višu razinu kvalifikacije uvjetuje se polaganjem razlikovnih odnosno dopunskih ispita koje određuje nastavničko vijeće srednje škole. 

O zahtjevu učenika, odnosno roditelja ili skrbnika malodobnog učenika za nastavkom obrazovanja odlučuje Škola u kojoj učenik želi nastaviti obrazovanje rješenjem. 

Obrazac Zahtjeva preuzmite ovdje.
Dođi na GOŠK Varaždin!

  Ul. Božene Plazzeriano 4, Varaždin

 
Kontaktirajte nas

Tajništvo

 +385 42 492 272

 gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

 

 

Facebook stranica GOŠK    

 

 
AKTUALNO

 

 
ŠKOLSKE NOVINE

 

 

 
 

 

 

Njemački otvara mnoga vrata

 
 

 

 

 

 
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 

 

 

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu
Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju