preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
IZDVAJAMO

GOSPODARSKA ŠKOLA VARAŽDIN U ŠVEDSKOJ

Autor: Kristina Brezak, 9. 5. 2023.

U okviru Erasmus+ projekta Arts for Future, nastavnice Gospodarske škole Varaždin Irena Ipša i Gordana Kokanović- Krušelj te učenice Lana Bistrović, Marta Prđun, Melani Rodeš, Lana Košić i Dea Majhen od 24. do 29. travnja 2023. godine sudjelovale su u kratkoročnoj aktivnosti učenja, poučavanja i osposobljavanja u partnerskoj školi Hålabäcksskolan u švedskom gradu Kungsbacka, 30 km udaljenom od Göteborga. U aktivnostima su sudjelovale i partnerske škole iz Njemačke, Grčke, Španjolske i Francuske.

Jedna od središnjih aktivnost bila je tekstilna radionica na kojoj su učenici kroz nekoliko dana u grupama izrađivali tapiserije na zadanu boju, od otpadnog tekstila. U svakoj grupi bili su učenici iz svake od zemalja, a nakon završetka radionice tapiserije su izložene u jednom od hodnika škole domaćina.

Učenici su u Göteborgu posjetili znanstveni centar “Universeum” u kojem su razgledali kišnu šumu i educirali se o održivoj budućnosti Göteborga. Također su posjetili i “World Cultural Museum” gdje su saznali zapanjujuće podatke o održivosti (posebno o potrošnji vode) te su i aktivno sudjelovali u prezentaciji teme. 

Na ulicama starijeg dijela grada razgledali su primjere ulične umjetnosti. Vizure grada imali su prilike vidjeti i iz otvorenog broda vozeći se ispod brojnih, niskih gradskih mostova. U školi su slušali predavanje o švedskoj tekstilnoj industriji te su pripremili “Flea market”, mali “sajam” na kojem su učenici međusobno razmijenili po dva komada odjeće koju su donijeli sa sobom za razmjenu. Izradili su i plakate s porukama na temu održive budućnosti za demonstracije pod nazivom “Future in Gothenburg“ koju su održali na trgu Gustav Adolf u Göteborgu.   

Projektne aktivnosti nastavljaju se ovaj mjesec kada će domaćin biti škola iz Njemačke.


Škola domaćin
Universeum


World Cultural Museum


Radionica tapiserije


Street art
Dođi na GOŠK Varaždin!

  Ul. Božene Plazzeriano 4, Varaždin

 
Kontaktirajte nas

Tajništvo

 +385 42 492 272

 gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

 

 

Facebook stranica GOŠK    

 

 
AKTUALNO

 

 
ŠKOLSKE NOVINE

 

 

 
 

 

 

Njemački otvara mnoga vrata

 
 

 

 

 

 
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 

 

 

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu
Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju