preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
IZDVAJAMO

UČENICI SVEN CONJAR I LUKA COTA IZ 4.E RAZREDA USPJEŠNO SU PREDSTAVLJALI HRVATSKU NA MEĐUNARODNOM NATJECANJU“ POSLOVNI IZAZOV ZAPADNOG BALKANA“ ODRŽANOM U ULCINJU – CRNA GORA

Autor: Kristina Brezak, 2. 5. 2023.

Od 25. do 27. travnja 2023. godine u Ulcinju u Crnoj Gori održano je jedanaesto po redu, međunarodno natjecanje, Poslovni izazov zapadnog Balkana koje je okupilo učenike srednjih škola iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Naši učenici Sven Conjar i Luka Cota pod mentorstvom prof. Olgice Nikolić pretstavljali su Hrvatsku.

Natjecanje je okupilo 80 učenika iz 55 srednjih škola, koji su pobijedili na regionalnim i nacionalnim natjecanjima održanima u četiri zemlje u ovoj školskoj godini, u konkurenciji od više od 1200 učenika.

Cilj ovog natjecanja je da razvijanjem komunikacijskih i prezentacijskih vještina, učenici steknu samopouzdanje, a razvijanjem ideje od „nule” do poslovnog plana učenici postaju svjesni svojih mogućnosti i tako unaprjeđuju svoj poduzetnički duh. Također, natjecanje ističe važnost povezivanja mladih ljudi koji žive na teritoriju zapadnog Balkana i budi svijest o neophodnosti zajedničkih aktivnosti na regionalnom nivou.
Natjecanje je realizirala organizacija Dostignuća mladih u Srbiji uz podršku partnerskih organizacija iz regije: Studentski biznis centar (Crna Gora), Inkubator Munja (Bosna i Hercegovina) i Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski i Udruga Poduzetni (Hrvatska).

Prvog dana natjecanja, učenici su se imali priliku upoznati kroz niz zabavnih i edukativnih aktivnosti, a navečer, kada su podijeljeni u 20 mješovitih timova, svi su dobili isti zadatak: osmisliti proizvod ili uslugu koja će u dobu umjetne inteligencije očuvati neke osnovne ljudske vještine.

Četvero učenika koji formiraju jedan tim dolaze iz četiri zemlje i nisu se poznavali prije početka natjecanja, što je činilo izazov još većim. Drugog su dana razvijali svoje poslovne ideje uz podršku mentora s Univerziteta Donja Gorica i iz Alumni kluba Dostignuća mladih, a u četvrtak su žiriju prezentirali svoje poslovne planove nakon čega je organizirana dodjela nagrada pobjednicima.

Prvo mjesto osvojio je tim broj 16. koji je osmislio ChatZ platformu za pronalaženje radnika i pružanje najbolje usluge zainteresiranim korisnicima. 

Drugo mjesto osvojio je tim broj 11 koji je predstavio personaliziranog osobnog asistenta – Deskty-a, čiji je zadatak pratiti navike, potrebe i želje korisnika kako bi se na najbolji način pratio njihov osobni napredak

Treće mjesto pripalo je timu broj koji su osmislili aplikaciju koja bi povezala psihologe i njihove korisnike uz pomoć umjetne inteligencije.

Timovi 17. i 18. u kojim su bili učenici naše škole su se plasirali na 4. mjesto.

Nastavnici iz četiri zemlje koji su bili u pratnji učenika imali su se priliku tijekom natjecanja upoznati, razmijeniti iskustava i razmotriti mogućnosti suradnje.

Kako je to izgledalo, možete vidjeti na fotografijama.
Olgica Nikolić


Slika 1. Luka Cota i Sven Conjar 4.e i mentorica Olgica Nikolić


Slika 2. TIM 17- predstavnik Hrvatske Sven Conjar


Slika 3. Tim 18 - predstavnik  Hrvatske Luka Cota
Dođi na GOŠK Varaždin!

  Ul. Božene Plazzeriano 4, Varaždin

 
Kontaktirajte nas

Tajništvo

 +385 42 492 272

 gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

 

 

Facebook stranica GOŠK    

 

 
AKTUALNO

 

 
ŠKOLSKE NOVINE

 

 

 
 

 

 

Njemački otvara mnoga vrata

 
 

 

 

 

 
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 

 

 

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu
Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju