preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

FESTIVAL TOLERANCIJE

U petak 25. ožujka 2022. godine učenice 2.a i 2.c razreda sudjelovale su na Festivalu tolerancije0 „Film i diskusija: integracija osoba s invaliditetom“ koji se odvijao putem google meet-a.

 

U diskusiji su sudjelovali:

·  Denis Marijon, predsjednik Hrvatskog saveza udruga za mlade i studente s invaliditetom

·  Albina Žnidar, predstavnica osoba s invaliditetom koja već dugi niz godina sudjeluje u edukaciji mladih

Učenicama je prije toga na satovima razrednika prikazano pet kratkih dokumentarnih filmova „Isti, a različiti“ o mladim osobama koje se suočavaju s različitim vrstama invaliditeta i načinima na koje ih savladavaju.

Festival tolerancije jedinstvena je kulturno-edukativna platforma koja već 15 godina filmskim projekcijama, obrazovnim i filmskim radionicama, diskusijama, koncertima, tematskim izložbama i street art programima angažirano educira o holokaustu te  progovara o društvenim problemima današnjice, promičući kulturu nenasilja i demokracije, tolerancije i inkluzije.

Edukacija mladih prepoznata je kao ključan segment razvoja demokratskog društva, posebice u današnje vrijeme u kojem smo svjedoci porastu nasilja među mladima, diskriminacije i socijalnih nepravdi. Na edukacijskim programima dosad je sudjelovalo preko 30.000 učenika.

Film kao medij i diskusija kao sredstvo angažmana pojedinca, povezani u cjelinu, skreću pažnju na prisustvo diskriminacije i netolerancije u društvu. Mogu se koristiti kao izvanredan pedagoški alat kojim se potiču razne teme za diskusiju, upoznaju strane kulture, pruža se prilika za identificiranje s likovima te potiče razumijevanje svijeta, sadašnjosti, prošlosti, ljudi, običaja i kulturoloških vrijednosti i raznolikosti.

Nakon gledanja filma pruža se prilika mladima za pitanja na koja odgovaraju stručne osobe potičući mlade da dijele vlastite osjećaje, dojmove i zaključke.

Program Film i diskusija obraća se primarno mlađoj populaciji,  učenicima viših razreda osnovnih škola te srednjoškolcima.

Tekst izradila Romana Grđan

Kalendar
« Travanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

 
INSTAGRAM GŠV

 
Facebook GŠV

Facebook Gospodarske škole Varaždin

 
ŠKOLSKE NOVINE

3. BROJ 

2. BROJ 

1. BROJ 

 
UPISI 2022./2023.

 
BROŠURA - KDV

Njemački otvara mnoga vrata

 
DELF SCOLAIRE

 
CI IZ PODUZETNIŠTVA

 
MI MOŽEMO

 
SAMOIZOLACIJA
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 
HOSPITALITY NETWORK

 
e-Twinning škola

 
TALENT SHOW

 
ŠKOLSKE KNJIŽNICE

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu

Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 
PROJEKT

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 
Politika privatnosti

 
 > PREVENTIVNI PROGRAMI  > Festival tolerancije
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju