preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
VIJESTI I DOGAĐAJI

Učenici i nastavnici Gospodarske škole boravili u Karlsruhe i upoznali se s radom njemačkih vježbeničkih tvrtki

Autor: Vjekoslav Mauriček, 5. 12. 2018.

Kao nastavak trogodišnje suradnje koja je nastala u sklopu projekta „Interdisciplinarni kurikulum srednjih strukovnih škola“ i razmjene iskustava učenika i nastavnika u suvremenim nastavnim metodama i oblicima rada, Gospodarska škola Varaždin posjetila je partnersku školu Engelbert–Bohn–Schule Karlsruhe.

U višednevnu izvanučioničku nastavu bilo je uključeno 42 učenika od drugog do četvrtog razreda smjerova Ekonomist, Komercijalist, Ekonomska gimnazija, Turistička gimnazija, učenici nastavka obrazovanja za turističko-hotelijerskog komercijalista te 4 nastavnika, Melanija Klarić, Dubravka Biškup, Iva Vukotić i Saša Pokos.

Učenici i nastavnici boravili su u Karlsruheu i prisustvovali nastavi iz predmeta Vježbenička tvrtka, ali i drugih predmeta poput Ekonomije, Računovodstva, Uredskog menadžmenta, Pravnih poslova i međupredmetnih tema kao npr. organizacija putovanja u zanimanju komercijalist u području sporta i fitnesa. Kako je fokus bio na upoznavanju načina rada njemačkih vježbeničkih tvrtki, učenici su imali prilike raditi u njihovom softveru (Microsoft Dynamics NAV) koristeći njihove metode rada. Istovremeno su njemačkim kolegama pokazali kako koriste vlastiti Vježbenički ERP kreiran u sklopu navedenog projekta.

Možda najveća vrijednost ovog putovanja za učenike Gospodarske škole Varaždin bila je kažu, sklapanje poznanstava i prijateljstva s učenicima škole domaćina te usavršavanje jezičnih vještina i kulturoloških kompetencija. Također, dogovoren je i nastavak suradnje, već u 2019. godini kada bi škola iz Karlsruhea trebala ponovno doći u posjetu Varaždinu i posjetiti Sajam vježbeničkih tvrtki te manifestaciju Max sucht den Superstar II, oboje u organizaciji Gospodarske škole Varaždin. 

 

 
Kalendar
« Ožujak 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 
HOSPITALITY NETWORK

 
Projekt "Ja MOGU"

 

 
DELF SCOLAIRE

 
e-Twinning škola

 
TALENT SHOW

 
Korisni linkovi
 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 
VANJSKI LINKOVI

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju