preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
VIJESTI I DOGAĐAJI

ŠSD „GOŠK“ PREDSTAVLJALI VARAŽDIN NA MEĐUNARODNOM SPORTSKOM SUSRETU

Autor: Vjekoslav Mauriček, 3. 11. 2017.

Trinaestu godinu za redom Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Športna zveza Lendava i Savez sportova Zalaegerszega organiziraju sportske susrete triju gradova. Ideja je putem sporta povezati mlade ljude, srednjoškolce, iz tri grada u tri države.

U četvrtak, 26. listopada 2017. godine, održan je drugi ovogodišnji susret predstavnika triju gradova u Lendavi. Natjecanja u odbojci i badmintonu održana su u sportskoj dvorani Dvojezične srednje škole Lendava.

Varaždinske odbojkašice, inače članice OK „Kitro“ Varaždin, pod vodstvom trenera Ivice Đolonge, osvojile su prvo mjesto, ispred Lendave i Zalaegerszega.

U badmintonu su se natjecali mladići i djevojke, a varaždinska je ekipa, pod vodstvom prof. Dubravke Kunić i prof. Ivana Štimca iz Gospodarske škole Varaždin, zauzela drugo mjesto. Najbolji su bili domaćini, a Zalaegerszeg je bio treći.

Osim sportskog dijela susreta, domaćini iz Športne zveze Lendava za Varaždince su organizirali besplatan posjet izložbi Salvadora Dalija u Lendavskom Starom gradu gdje se razgledali više od stotinu grafika, crteža i tapiserija katalonskog umjetnika, poznatog predstavnika nadrealizma.

Treći, posljednji ovogodišnji susret održat će se krajem studenog u Zalaegerszegu, a srednjoškolci iz triju gradova natjecat će se u nogometu i streljaštvu.