preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
IZDVAJAMO

PROJEKT DEFORESTATION/REFORESTATION/AFFORESTATION

Autor: Kristina Brezak, 25. 3. 2024.

U sklopu projekta Deforestation/Reforestation/Afforestation, pod mentorstvom prof Irene Ipša i Tatjane Škrlec-Čavlek, 22.3.2024. učenici 1.C, Tihana Ričko, Sabina Tuzlaković, Lara Paska, Noa Štefanec, Astrid Crnčić, Irina Ilić i Lucija Martinčević-Smodek , izradile su i predstavile prezentacije na temu krčenja šuma i pošumljavanja. Učenici 1.H, Nika Benković, Leon Bogović i Leon Matej Keretić izradili su i proveli Kahoot kviz na engleskom jeziku, dok su učenice 1.G, Tena Glavica, Elena Čumbrek i Laura Kocijan, izradile isti na njemačkom jeziku. Na kraju su učenici izradili crteže u Curipodu i osmislili poruke s temom očuvanja šuma. 25.3.2024. učenici 1. H i 1.G postavili su izložbu na istu temu u hodnicima škole. Time je zaokružena provedba čitavog projekta koja je počela sudjelovanjem naših učenika u pošumljavanju u Dravskoj park-šumi sadnicama bijele topole, hrasta lužnjaka, divlje trešnje, vrbe i lipe, 21.3.2024., na Međunarodni dan šuma, u suradnji s Hrvatskim šumarskim društvom, ogranak Varaždin i Šumarijom Varaždin.

To je nastavak suradnje od prethodne godine, s ciljem da se učenici upoznaju i prošire svoja znanja o problemima okoliša i načinima njegova očuvanja. Ove godine tema su nam bile šume koje su danas suočene s mnogim izazovima, uključujući gubitak staništa, onečišćenje i klimatske promjene, što utječe na njihovo mjesto i ulogu u eko-sustavu. Učenici su na praktičan način naučili kako ih obnavljati i pomlađivati te se na taj način dodatno educirali o dobrobitima šuma i šumskog ekosustava. Pohvala svim učenicima koji su sudjelovali u provedbi projekta!

Irena Ipša
Dođi na GOŠK Varaždin!

  Ul. Božene Plazzeriano 4, Varaždin

 
Kontaktirajte nas

Tajništvo

 +385 42 492 272

 gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

 

 

Facebook stranica GOŠK    

 

 
AKTUALNO

 

 
ŠKOLSKE NOVINE

 

 

 
 

 

 

Njemački otvara mnoga vrata

 
 

 

 

 

 
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 

 

 

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu
Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju