preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
VIJESTI I DOGAĐAJI

32. godišnja konferencija Udruženja hotelijerskih i turističkih škola Europe AEHT Split 2019.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 29. 11. 2019.

Od 11. studenog do 16. studenog 2019. godine u Splitu je održana 32. godišnja konferencija AEHT-e (European Assocation of Hotel and Tourism Schools), Europskog udruženja ugostiteljskih i turističkih škola. AEHT nastoji poticati timski rad pa se učenici u svim disciplinama natječu ekipno, tj. s još jednim članom ili dva člana iz neke od europskih zemalja, a jezik sporazumijevanja je engleski. Natjecanje se provodi u 10 turističkih i ugostiteljskih disciplina, a učenici Gospodarske škole Varaždin natjecali su se u četiri discipline.

Disciplina: HOSPITALITY MANAGEMENT/ MENADŽMENT GOSTOPRIMSTVA

 

Učenica 4.h razreda Ema Zavrtnik bila je u timu s učenicom iz Rusije te su  u vrlo zahtjevnoj disciplini Hospitality Management osvojile srebrnu medalju. Prvi dan nakon uvodnog predavanja pod nazivom Masterclass imale su ispit iz tog područja. Nakon toga slijedila je simulacija na primjeru hotela u programu Cesim hospitality gdje su djevojke donosile odluke o upravljanju hotelom. Odredile su strategije i ciljeve hotela, broj zaposlenih, edukacije, cijene soba, kvalitetu čišćenja, cijene u restoranu za određeno razdoblje, pratile konkurenciju, ali pritom i pazile na promjene na tržištu i prilagođavale im se iz runde u rundu. Za kraj su izradile prezentaciju sa svim odlukama i u 15 ih minuta obrazložile sucima te odgovarale na njihova pitanja. Mentor učenici bila je profesorica Nataša Roginek a na engleskom jeziku ju je pripremala profesorica Vanja Perši.

 

Disciplina: TOURIST DESTINATION / TURISTIČKA DESTINACIJA

Učenica 4.D razreda Lucija Pintarić bila je u timu s učenicima iz Francuske i Italije a zadatak im je bio prezentirati Split kao turističku destinaciju te dati konkretna rješenja za produljenje turističke sezone. Prvi dan učenici su bili u razgledu grada Splita kako bi pobliže upoznali destinaciju, a sljedeći dan su timu pripremali prezentaciju, za što su imali 8 sati vremena. Svojom kreativnošću i odličnom prezentacijom te sigurnim izlaganjem zauzeli visoko treće mjesto i osvojili brončanu medalju. Mentor učenici bila je profesorica engleskog i njemačkog jezika Mirna Rukavina Bakšaj.

Disciplina: FRONT OFFICE / RECEPCIJA

Učenica 4.h razreda Emanuella Klekar zajedno je s učenicom iz Italije pokazala svoje znanje i vještine iz područja hotelijerstva. Njihov zadatak bio je najprije riješiti ispit znanja o radu recepcije, zaposlenicima, vrstama soba, primanju rezervacija i sl. Zatim je uslijedila simulacija praktičnog dijela rada na recepciji gdje su morale pokazati kao se snalaze u neočekivanim situacijama, odgovoriti na mail gosta, primiti telefonski poziv i riješiti žalbu gosta. Učenicu je za natjecanje pripremala profesorica Nataša Roginek a mentor iz engleskog jezika bila je profesorica Sandra Piskač.

Disciplina: CULINARY ART /KUHARSTVO

Učenik 3.V razreda Karlo Štorga bio je u timu s učenicima iz Belgije i Estonije. Njihov zadatak bio je da od zadanih namirnica i namirnica iz „tajanstvene košarice“ naprave recepturu, prezentiraju je glavnom sucu i u zadanom vremenu pripreme slijed od tri jela. U vrlo dinamičnom okruženju i pod budnim okom žirija učenici su međusobno odlično funkcionirali i na vrijeme pripremili sva tri slijeda. Mentor učeniku bila je nastavnica kuharstva Mirjana Habek, a na engleskom jeziku pripremala ga je profesorica Mirna Rukavina Bakšaj.

Čestitamo učenicima i mentorima!

 
Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 
SAMOIZOLACIJA
 
UPISI 2020./2021.

 
CI IZ PODUZETNIŠTVA

 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 
HOSPITALITY NETWORK

 
Projekt "Ja MOGU"

 

 
DELF SCOLAIRE

 
e-Twinning škola

 
TALENT SHOW

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju