preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
VIJESTI I DOGAĐAJI

Terenska nastava učenica 2. a u sklopu predmeta Ljudska prava

Autor: Vjekoslav Mauriček, 21. 6. 2022.

Odnos građana i vlasti, a posebno građana i policije je vječito otvoreno pitanje kojim se bave mnogi. Policiju građani čas hvale, a čas negoduju nad njihovom ulogom i radom.

U isto vrijeme, mi kao građani ne znamo kakav je policijski posao izvan okvira onoga što vidimo, a vidimo vrlo malo – naime, policija ima puno grana, zadaci svake od njih su složeni i bez njihovog obavljanja ne možemo zamisliti sigurnost zajednice.

Učenice 2. a su u sklopu predmeta Ljudska prava s nastavnicom Šteficom Erdec te s učenicima 3. b iz Srednje strukovne škole (koji se školuju za zanimanje tehničar zaštite osoba i imovine)  15. 06. posjetile PU varaždinsku s ciljem da si rasvijetle ulogu policije, njihove svakodnevne poslove i odnos prema građanima. Posebno ih je zanimalo što se zbiva u samoj policijskoj upravi.  

Službenici policijske postaje su se pobrinuli približiti im rad temeljne, interventne i kriminalističke policije, rad OKC-a te rad s policijskim psom. Također su im pokazali opremu koju koriste u radu (pištolje, puške, zaštitne kacige i prsluke, palice, protueksplozijsku zaštitu, ogledala…) te postupke u okviru kriminalističke tehnike.

Učenice su saznale puno zanimljivih informacija o radu policije, same su bile u prilici sudjelovati u nekim postupcima koje provode kriminalistički tehničari (npr. izuzimanje otisaka prstiju), a za kraj su se podružile s Lokijem – belgijskim ovčarom koji je policijski (napadački) pas, a očarao nas je svojom umiljatošću, poslušnošću i privrženosti svome „gazdi“, policijskom službeniku koji s njime radi.

Učenice i njihova nastavnica su zahvalne na susretljivosti svih koji su im terensku nastavu učinili zanimljivom i korisnom – posebno zahvaljujemo Marini Kolarić i Draženu Krtanjeku iz ureda načelnika PU na organizaciji naše nastave te svim službenicama i službenicima koji su nam ju učinili zanimljivom – svi su se potrudili oko nas i zainteresirali nas za ponovni dolazak jednom novom prilikom i s novim temama za nastavu.
Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

 
INSTAGRAM GŠV

 
Facebook GŠV

Facebook Gospodarske škole Varaždin

 
ŠKOLSKE NOVINE

3. BROJ 

2. BROJ 

1. BROJ 

 
UPISI 2022./2023.

 
BROŠURA - KDV

Njemački otvara mnoga vrata

 
DELF SCOLAIRE

 
CI IZ PODUZETNIŠTVA

 
MI MOŽEMO

 
SAMOIZOLACIJA
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 
HOSPITALITY NETWORK

 
e-Twinning škola

 
TALENT SHOW

 
ŠKOLSKE KNJIŽNICE

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu

Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 
PROJEKT

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 
Politika privatnosti

 
VANJSKI LINKOVI

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju