preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
VIJESTI I DOGAĐAJI

OBILJEŽEN ETWINNING DAN KROZ DEGUSTACIJU SPECIJALITETA POLJSKIH PARTNERA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 7. 6. 2018.

U utorak 5.06. obilježen je eTwinning dan na našoj školi. Tom prigodom održana je degustacija specijaliteta naših poljskih projektnih partnera kao i prezentacija rezultata  eTwinning projekta  „Visit and Taste“  („Posjeti i kušaj“) na oglasnoj ploči škole. Učenici 1 V razreda pripremili su u kuharskom praktikumu dva poljska specijaliteta naših projektnih partnera iz gradića Bobowa i Bilgoraj u Poljskoj tako da su svi učenici i nastavnici naše škole imali priliku degustirati poljski kuglof od mrkve i cikle i poljski kruh od hajdine kaše. Na isti način naši poljski partneri pripremili su i degustirali varaždinske klipiće. Ovim događajem obilježen je završetak eTwinning projekta „Visit and Taste“ u kojem je sudjelovalo tridesetak učenika naše škole pod mentorstvom prof. Biserke Zajec i Irene Ipša.

Ovaj projekt koji se sastoji od dvije teme : turizma i gastronomije trajao je od studenog 2017. godine do lipnja 2018. a u njemu je sudjelovalo oko stotinjak učenika i 11 nastavnika iz četiri poljske, jedne francuske i jedne hrvatske strukovne škole (Gospodarska škola Varaždin). Neki od ciljeva ovog projekta bili su povećanje motivacije učenika za učenje stranog jezika, poticanje interesa za europsku i lokalnu kulturu, promicanje tolerancije, poboljšanje jezičnih vještina kod učenika kao i upoznavanje stranih kultura, običaja, tradicija i gastronomije. Tijekom ovog projekta učenici naše škole izradili su video uradak u obliku turističkog vodiča grada Varaždina, snimili mnoge fotografije, napisali i razmjenili recepte tradicionalnih lokalnih specijaliteta, razmjenili razglednice, izradili Prezi prezentaciju turističkih atrakcija grada Varaždina, i na kraju pripremili tradicionalna jela projektnih partnera. Osim poboljšanih komunikacijskih vještina na engleskom jeziku naši učenici su se imali priliku usavršiti i u informacijsko-tehnološkim vještinama koristeći razne web alate tijekom projekta (mentimeter, padlet, prezi i movie maker).

Poljske učenice iz gradića Bobowa pripremaju varaždinske klipiće

eTwinning dan na Gospodarskoj školi Varaždin
Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 
HOSPITALITY NETWORK

 
Projekt "Ja MOGU"

 

 
TALENT SHOW

 
Korisni linkovi
 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 
VANJSKI LINKOVI

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju