preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
VIJESTI I DOGAĐAJI

Projekt ZDRAVO!

Autor: Vjekoslav Mauriček, 21. 11. 2017.

I ove se školske godine Gospodarska škola uključila u provođenje projeka „Zdravo“ čija je svrha efikasno djelovanje u promociji bezalkoholnih navika i zdravih životnih stilova među mladima srednjoškolske dobi. Stoga je u srijedu, 15. studenog 2017. održanprvi edukacijski modul za vršnjačke edukatorekoji će u suradnji s organizatorom i nositeljem projekta udrugom CEDAR (Centar za edukaciju, savjetovanje i osobni razvoj, Zagreb) i uz stručnu podršku školske koordinatorice pedagoginje Branke Karačeprovoditi projektne aktivnosti.

Razlozi za provedbu ovog projekta temeljeni su na rezultatima istraživanja, kao i spoznajama iz svakodnevnog života o eksperimentiranju mladih s alkoholom, što ukazuje na važnost preventivnog rada na ovom području. Prvi edukacijski model ove je školske godine provela psihologinja Laura Marković iz udruge CEDAR tesu kroz pedagoške radionice obrađene teme zdravstvenih rizika alkohola, vršnjačke edukacije, rada s grupom te volonterstva. Sudjelovale su 22 učenice trećih i četvrtih razreda koje će potom provoditi edukativne i kreativne radionice u prvim i drugim razredima s ciljevima pridonošenja smanjenju eksperimentiranja mladih srednjoškolske dobi s alkoholom i promocije zdravstveno-preventivne vrijednost bezalkoholnih navika, poticanja volonterskog angažmana mladih u srednjoškolskoj populaciji, ojačavanja vrijednosti solidarnosti, međusobne podrške i pozitivnog djelovanja, informiranja i educiranja roditelja i poticanja na potporu mladima u razvijanju zdravih životnih navika, pridonošenja razvoju mreže zaštitnih faktora u zajednici i njihovog pozitivnog djelovanja, što će pridonijeti afirmaciji prava mladih srednjoškolske dobi na zaštitu od dostupnosti alkoholnih pića i izloženosti reklamiranju istih.

Radovi nastali tijekom kreativnih radionicaizlažu se krajem godišnjeg ciklusa radionica na zajedničkoj izložbi i završnoj manifestaciji prilikom koje će vršnjačke edukatorice iz naše škole imati priliku razmijeniti iskustva i družiti se s vršnjačkim edukatorima iz drugih škola.

 

I ove školske godine očekujemo veliki interes i aktivno sudjelovanje učenika u predstojećim radionicama, a našim vršnjačkim edukatoricama želimo puno uspjeha u daljnjem radu!

 

Više informacija možete pronaći na:

 
Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 
HOSPITALITY NETWORK

 
Projekt "Ja MOGU"

 

 
TALENT SHOW

 
Korisni linkovi
 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 
VANJSKI LINKOVI

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju