preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
VIJESTI I DOGAĐAJI

Centar izvrsnosti crtanja i dizajna

Autor: Vjekoslav Mauriček, 26. 10. 2017.

Od ove školske godine Srednja strukovna škola Varaždin uključit će se u rad Centra izvrsnosti Varaždinske županije, ali kao eksperiment (pilot projekt). Cilj našeg Centra izvrsnosti zainteresiranim učenicima napredne programe u području likovne umjetnosti (crtanja, slikanja i plastičnog oblikovanja) te grafičkog, drvnog i modnog dizajna.

Promocija Centra izvrsnosti crtanja i dizajna za zainteresirane učenike bit će organizirana u Gospodarskoj školi Varaždin, a termin promocije objavit će se na web stranici škole!

Centar izvrsnosti zamišljen je kao mjesto rada s darovitim učenicima osnovnih i srednjih škola koji pokazuju sklonost prema području likovne kulture i dizajna. U Centru izvrsnosti individualno bi se pristupalo učenicima koji pokazuju interes i talent za likovno izražavanje te bi oni u radu s nastavnicima i stručnjacima iz područja likovne umjetnosti razvijali svoje potencijale i interese i tako stekli potrebne kompetencije i predznanja za nastavak školovanja na tehničkim fakultetima, likovnim akademijama i visokim školama. Učenicima će se osigurati povoljna atmosfera, okolina i vrijeme koje podržavaju njihovo stvaralaštvo i emotivni sklop ličnosti jer će u takvim uvjetima najbolje razvijati vještine i steći znanja koja kroz redovno školovanje nemaju prilike, a koje je nužno za daljnji razvoj darovitosti i uspješno polaganje testova likovnih sposobnosti koji se provode pri upisu na željene visoke škole i fakultete kao i izradu mapa radova koje su obavezan dio prijamnih ispita na tehničkim i umjetničkim visokim školama i fakultetima s područja arhitekture, građevine, tekstila, drva i umjetnosti.

Rad će se odvijati u malim grupama i mentori će individualno pristupiti svakom učeniku. U centru će se poticati radoznalost, istraživanje te samostalno mišljenje i stvaralaštvo. Učenici će razvijati finu motoriku ruku i prstiju, te kroz radionice upoznati različite crtače i slikarske tehnike kao i programe za rad u području dizajna drva, tekstila, kože i grafičkog dizajna. Stjecat će se znanja o crtanju, likovnim elementima i slikarskim tehnikama. Naglasak će biti na razvijanju ideje i na procesu, a ne na rezultatu, čime će se razviti motivacija učenika, samopouzdanje i samopoštovanje koje može voditi ka punom ostvarenju potencijala učenika koji pokazuju interes za zanimanja iz navedenih područja.

Nikolina Vlahek Canjuga, voditeljica Centra izvrsnosti i dizajna
Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 
HOSPITALITY NETWORK

 
Projekt "Ja MOGU"

 

 
TALENT SHOW

 
Korisni linkovi
 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 
VANJSKI LINKOVI

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju