preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
VIJESTI I DOGAĐAJI

OBAVIJEST MATURANTIMA - DRŽAVNA MATURA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 12. 7. 2020.

 

U nastavku teksta pročitajte obavijesti o:

- rezultatima DM,

- prigovorima,

- podizanju svjedodžbi/potvrda i

- prijavama za jesenski rok.

 

 

Varaždin, 13. srpnja 2020.

 

OBJAVA REZULTATA ISPITA DM I PRIGOVORI NA OCJENJIVANJE

Poštovani učenici,

u ponedjeljak 13. srpnja 2020.u 12:00 sati bit će objavljeni rezultati ispita državne mature ljetnoga roka 2019./2020.
Od 13. srpnja od 12:01 sati do 15. srpnja u 12:00 sati traje aktivnost ulaganja prigovora učenika na ocjenjivanje.
Preporuka je da se zbog situacije s Covid 19 prigovori odrade online.

Ako imate prigovor na ocjenjivanje nakon što ste svoje odgovore usporedili sa službenim rješenjima ispita objavljenima na https://www.ncvvo.hr/drzavna-matura-2019-2020-ljetni-rok-3/ javite se ispitnoj koordinatorici, profesorici Mađarić na broj: 091 288 56 52 ili renata.madaric@gmail.com kako biste dobili detaljne upute na koji način popuniti Obrazac prigovora koji će vam biti poslan na mail.

Prigovor se mora odnositi na točno određeni zadatak te morate navesti na koji način vam zadatak nije bodovan u skladu sa službenim rješenjima.

Ako ulažete prigovor na ocjenjivanje eseja morate navesti sastavnice bodovanja eseja navedene u Ispitnim katalozima za hrvatski jezik ili strane jezike:

https://www.ncvvo.hr/ispitni-katalozi-za-drzavnu-maturu-2019-2020/

 

Nakon što se obrade prigovori konačni rezultati bit će objavljeni 20. srpnja 2020.

 

OBJAVA RANG LISTA ZA UPIS NA STUDIJSKE PROGRAME

Prema kalendaru objavljenom na službenoj stranici Središnjeg prijavnog ureda za upise na visoka učilišta: https://www.studij.hr/kalendar

do 20. srpnja 2020. godine (14:59 sati) možete prijavljivati studije, brisati prijavljene studije te mijenjati listu prioriteta.

 

PAZITE:

  1. ako NE namjeravate studirati ove godine, morate OBRISATI sve studijske programe.
  2. ako namjeravate upisati studij ove godine, obrisati morate samo one studije na koje se nikako ne namjeravate upisati. AKO IH NE OBRIŠETE, A DOBIJETE UPISNI BROJ, FAKULTET ĆE  VAM NAPLATITI CIJENU GODIŠNJE ŠKOLARINE JER STE NEKOME ZAUZELI MJESTO.
  3. ako na listi imate studije poredane po vašim prioritetima, ne trebate ništa brisati bez obzira jeste li stekli pravo upisa ili ne. SUSTAV ĆE VAS AUTOMATSKI UPISATI NA STUDIJ ZA KOJI IMATE DOVOLJNO BODOVA, A NA VAŠOJ JE LISTI PRIORITETA NA NAJVIŠEM REDNOM BROJU.

 

20. srpnja 2020. nakon 16 sati, dobit ćete upisni broj koji će pisati pored studija na koji ste primljeni. Podjela svjedodžbi/potvrda predviđena za 22. srpnja 2020. (točno vrijeme i mjesto podjele bit će objavljeno na stranici škole i u viber grupi predstavnika razreda).

Budući da neki fakulteti upis započinju već 21. srpnja 2020. na upis ponesite UPISNI BROJ jer vam se potvrda/svjedodžba ne može uručiti prije 22. srpnja 2020. Škola prije toga datuma ne može ispisati potvrde/svjedodžbe iz sustava. Fakulteti imaju informaciju da vi svjedodžbe i potvrde ne možete imati 21. srpnja, a budući da se radi o e-upisima, oni znaju koji su učenici stekli pravo upisa. Vi na upise ponesite UPISNI BROJ (prepišite ga, ili fotografirajte konačnu rang listu na stranici postani-student.hr). Na stranicama fakulteta na koji se upisujete proučite koje sve dokumente trebate donijeti na upis ili dostaviti na drugačiji način, pogotovo ako se upisujete u drugim gradovima.

 

PODIZANJE POTVRDA/SVJEDODŽBI o položenim ispitima državne mature u ljetnom roku 2019./2020.

Obavještavaju se učenici da će točan datum i vrijeme podizanja svjedodžbi i potvrdi o položenim ispitima državne mature biti objavljen na internetskoj stranici škole (dokumenti će se najranije dijeliti 22. srpnja 2020., ako ne bude promjene).

Mole se učenici da prilikom preuzimanja dokumenata predoče osobnu iskaznicu.

Učenici strukovnih programa mogu dobiti potvrdu o položenim ispitima iako nisu položili sve ispite (npr. potvrda za položeni ispit iz hrvatskog i engleskog jezika iako ispit iz matematike nije položen).

Učenici gimnazijskih programa svjedodžbu mogu dobiti samo ako su položili sve obvezne ispite.

Rezultati ispita DM su trajni, što znači da ostaju u sustavu i možete ih koristiti u budućnosti ako budete zainteresirani za studiranje.

VAŽNO: Ako potvrdu/svjedodžbu nećete moći podići osobno, zbog zaštite vaših osobnih podataka osoba koja će to učiniti umjesto vas mora donijeti PRIVOLU koju ćete vi prethodno popuniti, potpisati, ispisati i dati osobi koja podiže vaš dokument. Bez navedene PRIVOLE škola neće izdavati potvrde/svjedodžbe. Obrazac Privole možete preuzeti OVDJE. Uz Privolu, osoba koja podiže vašu potvrdu/svjedodžbu mora dati na uvid svoju vlastitu osobnu iskaznicu te znati vaše podatke: ime, prezime, datum rođenja i OIB. 
 

JESENSKI ROK – prijave: od 20. do 31. srpnja 2020. na stranici postani.student.hr

 

Kalendar: https://mk0ncvvot6usx5xu4d.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/05/Kalendar-i-vremenik-provedbe-ispita-jesenski-rok-2019_2020a.pdf

 

Jesenski rok državne mature NIJE OBAVEZAN za učenike strukovnih programa. Ako niste položili sve obvezne ispite NE MORATE prijaviti nepoložene ispite u jesenskom roku ako to ne želite, odnosno ne namjeravate studirati.

 

Jesenski rok prijavljuju:

  1. učenici gimnazijskih programa (4.B i 4.D) ako nisu položili sve obvezne ispite DM jer bez položenih obveznih ispita nisu završili srednju školu
  2. učenici strukovnih programa koji nisu položili sve obvezne ispite te ih žele položiti u jesenskom roku

 

Plaćanje:

  1. NE PLAĆAJU se ispiti iz kojih je učenik dobio ocjenu nedovoljan
  2. PLAĆAJU SE ispiti koje je učenik položio, ali nije zadovoljan ocjenom te ih želi u jesenskom roku ponovno polagati kako bi popravio ocjenu

Za sve dodatne informacije nazovite na: 091 288 56 52 ili pošaljite mail na renata.madaric@gmail.com.

Zahvaljujem svim maturantima na odgovornom ponašanju tijekom provedbe ispita državne mature, čestitam na postignutim rezultatima te želim puno uspjeha u studiranju ili pronalasku posla.

 

Ispitna koordinatorica

Renata Mađarić
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

 
INSTAGRAM GŠV

 
Facebook GŠV

Facebook Gospodarske škole Varaždin

 
ŠKOLSKE NOVINE

2. BROJ 

1. BROJ 

 
UPISI 2022./2023.

 
BROŠURA - KDV

Njemački otvara mnoga vrata

 
DELF SCOLAIRE

 
CI IZ PODUZETNIŠTVA

 
MI MOŽEMO

 
SAMOIZOLACIJA
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 
HOSPITALITY NETWORK

 
e-Twinning škola

 
TALENT SHOW

 
ŠKOLSKE KNJIŽNICE

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu

Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 
PROJEKT

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 
Politika privatnosti

 
VANJSKI LINKOVI

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju