preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
VIJESTI I DOGAĐAJI

„Svjedočanstva iz prošlosti - upozorenje za sadašnjost: poučavanje o holokaustu kroz usmenu povijest“

Autor: Vjekoslav Mauriček, 2. 3. 2020.

Biserka Zajec, prof. engleskog i francuskog jezika, sudjelovala je na seminaru „Svjedočanstva iz prošlosti - upozorenje za sadašnjost: poučavanje o holokaustu kroz usmenu povijest“ koji se održao od 21.-23. veljače u Zagrebu. Seminar je organiziran kroz suradnju AZOO ( Agencije za odgoj i obrazovanje), HERMES-a (Hrvatska edukacijska i razvojna mreža za evoluciju sporazumijevanja) i Memorijalnog muzeja Holokausta SAD-a. Projekt je financijski potpomoglo Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu. Cilj ovog projekta bio je kreirati inovativne edukacijske materijale koje će se temeljiti na svjedočanstvima svjedoka holokausta na teritoriju Hrvatske koji bi se koristili u formalnoj i neformalnoj edukaciji.

Seminar su otvorili svojim pozdravnim govorom Franjo Jurkin, predsjednik udruge HERMES, Victoria Taylor, zamjenica veleposlanika SAD-a i dr.sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica AZOO-a. Nakon toga je Noemi Szekely – Popescu iz Memorijalnog muzeja Holokausta iz SAD-a predstavila Jeff i Toby Herr Arhiv usmene povijesti.

Drugog dana seminara je Loranda Miletić, viša savjetnica AZOO-a održala radionicu „Kako je to ljudski bilo moguće?“. Nakon toga su sudionici seminara grupnim radom razvijali nastavne planove na temelju snimki svjedočanstava svjedoka holokausta ne teritoriju Hrvatske koje su na kraju prezentirali.

Trećeg dana seminara slijedila je implementacija i evaluacija nastavnih planova u učionicama.

Svi sudionici ovog seminara (22 nastavnika uključena u poučavanje o holokaustu) će sudjelovati u ovom pilot-projektu kroz kojeg će nastavne planove nastale na temelju snimki svjedočanstava svjedoka holokausta provesti u razredu i evaluacijske listiće popunjene od strane učenika proslijediti organizatorima ovog seminara.

Na kraju su sudionici seminara imali priliku posjetiti izložbu o holokaustu u Hrvatskoj  „Ako tebe zaboravim …“ postavljenu u Francuskom paviljonu SC Zagreb. Kroz izložbu ih je provela Rajka Bućin,  jedna od autorica.

Biserka Zajec, prof. za vrijeme rada u grupama na seminaru

Detalji s izložbe „Ako teme zaboravim…“

 
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

 
INSTAGRAM GŠV

 
Facebook GŠV

Facebook Gospodarske škole Varaždin

 
ŠKOLSKE NOVINE

2. BROJ 

1. BROJ 

 
UPISI 2022./2023.

 
BROŠURA - KDV

Njemački otvara mnoga vrata

 
DELF SCOLAIRE

 
CI IZ PODUZETNIŠTVA

 
MI MOŽEMO

 
SAMOIZOLACIJA
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 
HOSPITALITY NETWORK

 
e-Twinning škola

 
TALENT SHOW

 
ŠKOLSKE KNJIŽNICE

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu

Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 
PROJEKT

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 
Politika privatnosti

 
VANJSKI LINKOVI

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju