preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
VIJESTI I DOGAĐAJI

ETWINNING SEMINAR 'KULTURNA BAŠTINA' U KRAKOWU

Autor: Vjekoslav Mauriček, 11. 9. 2018.

U razdoblju od 5.7. – 8.7.2018. prof. Irena Ipša sudjelovala jena multilateralnom seminaru u Krakowu u Poljskoj pod nazivom 'Cultural Heritage'.

Svrha ovog seminar je omogućiti suradnju nastavnika sa svojim europskim kolegama i upoznavanje sudionika s eTwinning platformom, ovladavanje osnovnim web alatima potrebnim za provedbu projekta, pronalaženje projektnih partnera, prijava eTwinning projekta, kao i uključivanje ideje o kulturnoj baštini u eTwinning projekte. 

Na uvodnom predavanju naglašeni su elementi potrebni za stvaranje dobrih partnerskih odnosa i omogućeno je međusobno upoznavanje sudionika kroz brojne interaktivne aktivnosti. Na radionici 'eTwinning alat' prvo smo se upoznali s eTwinning platformom i vježbali njeno korištenje radeći na vlastitom prijenosnom računalu. Svladali smo osnovne početne radnje za pokretanje projekta na eTwinning platformi. Zatim smo se na radionici 'ICT alati za eTwinning projekt' upoznali s  nekim web alatima koje možemo koristiti u provedbi projekta (Pizap, Quizziz, Padlet, Canvy, Symbaloo)  gdje smo također vježbali na vlastitim prijenosnim računalima. Na radionici o poeziji i kulturnoj baštini istaknuta je važnost učenja o baštini kroz uključivanje više osjetila i iskustva. U sljedećoj je radionici istaknuta važnost kulturne baštine u prihvaćanju različitosti, razvijanju međusobnog poštovanja i suradnje između različitih kultura. Potom smo upoznati s načinima kako se eTwinning može proširiti i u Erasmus+ projekt, vidjeli smo primjere dobre prakse, a potom i dobili upute kako provesti planiranje vlastitog projekta s još nekoliko sudionika seminara.

Projekt pod nazivom Share and create  provode profesorice Marzena Miekina i Renata Radzikowska iz Poljske, Katerina Konstantinides-Vladimirou s Cipra i Irena Ipša iz Hrvatske u periodu od rujna 2018 do kraja prosinca 2018. U projekt će biti uključeno otprilike 40ak učenika ukupno  iz četiri škole. Iz naše škole u projektu će sudjelovati učenici 3. H, 4.H i 4. A razreda.

Cilje projekta je podići svjesnost svih sudionika o važnosti kulturne baštine, promicati održivi turizam, razvijati jezične, komunikacijske i IT vještine.

Učenici će se u prvoj fazi projekta međusobno upoznati kreirajući svoje profile, fotografirati znamenitosti svojih gradova i regija, opisati ih, te predstaviti neki mit ili legendu vezanu uz neke od znamenitosti, a potom će izraditi interaktivne mape.

U drugoj će fazi učenici osmisliti turističko vođenje kroz svoj grad ili regiju.

U trećoj će fazi izraditi kratak prikaz najpoznatijih nacionalnih jela svoje regije, pripremiti jedno jelo i izraditi suvenir u radionici keramike koji će predstaviti sve tri zemlje sudionice projekta.

Planirani materijalni rezultati projekta su izrada vođene turističke ture, izrada knjižice recepata i izrada suvenira,dok su nematerijalni rezultati razvijanje vještina komunikacije i suradnje, proširivanje znanja o drugim kulturama i razvijanje tolerancije spram različitosti.
Kalendar
« Ožujak 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 
HOSPITALITY NETWORK

 
Projekt "Ja MOGU"

 

 
DELF SCOLAIRE

 
e-Twinning škola

 
TALENT SHOW

 
Korisni linkovi
 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 
VANJSKI LINKOVI

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju