preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
IZDVAJAMO

EDUKACIJSKO PREDAVANJE O BEZGLUTENSKOJ PREHRANI

Autor: Kristina Brezak, 20. 3. 2024.

U ugostiteljskom praktikumu Gospodarske škole Varaždin,  dana 19.3.2024. održano je  edukacijsko predavanje o bezglutenskoj prehrani  u organizaciji Udruge oboljelih od celijakije sjeverozapadne Hrvatske.

Predavanje je održano u sklopu projekta "Edukacijom i organizacijom do sigurne bezglutenske prehrane", a održali su je gđa. Marija Goričanec, predsjednica Udruge i profesor Davor Hostić, dipl.ing. preh.teh. i nutricionist.

Na vrlo poučan i zanimljiv način upoznali su učenike i nastavnike s bolešću celijakijom, koja je nažalost u stalnom porastu, te s načinima kako je staviti pod kontrolu dijetalnom prehranom bez glutena.

Cilj edukacije je osvijestiti buduće ugostiteljske djelatnike o postojanju gostiju sa specifičnim prehrambenim potrebama te kako pripremiti i prilagoditi gastro ponudu ovoj skupini.

Zaključak predavanja bio je da bezglutenska prehrana može biti itekako ukusna, kreativna i zanimljiva, samo je potrebno biti dovoljno educiran,  pravilno birati namirnice i načine pripreme.

Predavanje je završilo degustacijom izvrsnih bezglutenskih klipiča i štrudla s jabukama.

Edukaciji su prisustvovali učenici 4. G (THK) i 3. V (kuhar) i njihovi  nastavnici kuharstva i ugostiteljskog posluživanja – Mirjana Habek, Ivan Tomas, Nenad Bosak i Jelena Erent.
Dođi na GOŠK Varaždin!

  Ul. Božene Plazzeriano 4, Varaždin

 
Kontaktirajte nas

Tajništvo

 +385 42 492 272

 gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

 

 

Facebook stranica GOŠK    

 

 
AKTUALNO

 

 
ŠKOLSKE NOVINE

 

 

 
 

 

 

Njemački otvara mnoga vrata

 
 

 

 

 

 
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 

 

 

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu
Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju