preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
IZDVAJAMO

U školskoj knjižnici počeo projekt Čitanje ne poznaje granice

Autor: Barbara Dukarić, 22. 1. 2024.

Ove školske godine naša se škola uključila u međunarodni projekt  Čitanje ne poznaje granice/ Branje ne pozna meje. Projekt se provodi u hrvatskim i slovenskim školama, a nositelji projekta su školski knjižničari. Cilj projekta je unaprijediti čitanje i razumijevanje pročitanog, poticati čitanje naglas, razvijati interes za čitanjem kao i naviku svakodnevnog čitanja. Kroz godinu naše učenice će upoznati slovenske autore i pored čitanja istražiti kulturu, povijest i znamenitosti kraja škole partnera, a isto vrijedi i za aktivnosti partnerske škole.

Na kraju projekta organizira se međusobno druženje učenika, a škola domaćin organizira turističko razgledavanje svog mjesta kako bi učenici, sudionici projekta, upotpunili svoja stečena znanja. Naša škola partner je Ekonomska šola Murska Sobota. 

 

U projekt su uključene učenice čitateljskog kluba pod vodstvom Nadice Kolarić, prof. i Barbare Dukarić, knjižničarka. Prošlo polugodište učenice su istraživale kulturu, povijest i znamenitosti Murske Sobote i čitale zbirku Slovenske ljubavne poezije. U prilogu se nalaze prezentacije aktivnosti.

Ovo polugodište započele smo čitanjem knjige slovenske autorice Bronje Žakelj Bijelo se pere na devedeset pa aktivnosti vezane uz ovu knjigu tek slijede.

Slovenska ljubavna poezija
Priloženi dokumenti:
Kultura,_povijest_i_znamenitosti_Murske_Sobote.pdf (3.00 MB)
Dođi na GOŠK Varaždin!

  Ul. Božene Plazzeriano 4, Varaždin

 
Kontaktirajte nas

Tajništvo

 +385 42 492 272

 gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

 

 

Facebook stranica GOŠK    

 

 
AKTUALNO

 

 
ŠKOLSKE NOVINE

 

 

 
 

 

 

Njemački otvara mnoga vrata

 
 

 

 

 

 
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 

 

 

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu
Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju