preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
IZDVAJAMO

UČENICI GOSPODARSKE ŠKOLE VARAŽDIN POSJETILI IZLOŽBU BITNO

Autor: Kristina Brezak, 22. 1. 2024.

U četvrtak 18. siječnja 2024. godine, učenici Gospodarske škole Varaždin, u sklopu fakultativne informatike, posjetili su izložbu BITNO u palači Sermage u Varaždinu. Izložba, koja je otvorena do 11. veljače, predstavlja fascinantno putovanje kroz povijest računalstva, od najranijih mehaničkih kalkulatora do suvremenih računala i igraćih konzola. Izložba BITNO je odlična prilika za sve koji žele naučiti više o povijesti računala.

Izložba je otvorena u palači Sermage u Varaždinu, a rezultat je suradnje Gradskog muzeja Varaždin, tvrtke Magic Net, Fakulteta organizacije i informatike te Sveučilišta Sjever. 

Izložba je podijeljena u nekoliko cjelina koje čine: rana mehanička i električna računala, kalkulatori i digitalni organizatori; mehanička dječja računala-pitalice, elektronički šah, LCD igre i Nintendo Gameboy kao revolucionarni predstavnik prijenosnih igraćih konzola; stare računalne knjige i časopisi, u kojima se naslućuju i počeci umjetne inteligencije; PC tehnika s matičnim pločama i procesorima; računala Zx Spectrum, Commodore 64, inačice Pentiuma, kao i hrvatska računala PEL Orao i Ivel Ultra – i još puno toga... sve do suvremenog računala s VR naočalama Vive Pro i konzole Nintendo Wii. 

Izložba je bila vrlo zanimljiva i poučna za učenike, koji su imali priliku upoznati povijest računalne tehnologije i vidjeti kako su se računala razvijala kroz godine.
Preporučujemo je svima koji su zainteresirani za povijest računalstva.

U nastavku donosimo nekoliko fotografija s izložbe.
 

Više o izložbi možete saznati na web stranici Gradskog muzeja Varaždin i ovdje.

  

 
Dođi na GOŠK Varaždin!

  Ul. Božene Plazzeriano 4, Varaždin

 
Kontaktirajte nas

Tajništvo

 +385 42 492 272

 gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

 

 

Facebook stranica GOŠK    

 

 
AKTUALNO

 

 
ŠKOLSKE NOVINE

 

 

 
 

 

 

Njemački otvara mnoga vrata

 
 

 

 

 

 
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 

 

 

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu
Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju