preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
IZDVAJAMO

PROJEKT „KLINIKA ZA PODUZETNIŠTVO“

Autor: Kristina Brezak, 8. 1. 2024.

Projekt „Klinika za poduzetništvo“ uspješno je ocijenjen na natječaju Ministarstva znanosti i obrazovanja u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2023./2024. godine. Provodit će se od 8.1.2024. do 30.6.2024. Nositelj projekta je Gospodarska škola Varaždin, a partner na projektu je URIP – Udruga za razvoj građanskog društva i poduzetništva.

Učenici će u sklopu izvannastavne aktivnosti Klinika za Poduzetništvo razvijati poduzetničke kompetencije (znanja, vještine, osobine) koje u različitim aspektima života stvaraju vrijednost kako za pojedinca, tako i za ostale u zajednici. Kroz projektne aktivnosti će se susresti s pojmom i obilježjima poduzetništva mladih kao inkluzivnog poduzetništva te pobliže upoznati s izazovima osobne razine. Kroz projektne aktivnosti (radionice, gostujuća predavanja, posjete poduzetničkom inkubatoru i konferenciji Poduzetništvo za mlade, posjet kinu i sudjelovanje na Sajmu vježbeničkih tvrtki) će razvijati poslovnu ideju, a na kraju projekta je i predstaviti u posljednjoj aktivnosti, Sajam vježbeničkih tvrtki. 

Cilj projekta je poticati učenike i nastavnike na inovativno i kreativno promišljanje kao i na razvijanje poduzetničkog mindseta (načina razmišljanja) kako bi lakše uvidjeli neograničene poslovne mogućnosti u svijetu poduzetništva.  Također, cilj je i učenicima približiti poduzetništvo kao jednu od osam temeljnih životnih kompetencija (prema EU, 2006.), potrebnih svakom pojedincu za osobni uspjeh, zapošljivost i konkurentnost na tržištu rada.

Korisnici projekta će biti učenici (završnih razreda) Gospodarske škole Varaždin obrazovnih smjerova ekonomist, komercijalist, hotelijersko turistički tehničar, turističko hotelijerski komercijalist, prodavač, kuhar i konobar te nastavnici ekonomske skupine predmeta Gospodarske škole Varaždin.

Očekivani rezultati su poticanje poduzetničkog potencijala učenika, ali i nastavnika kako bi unaprijedili rad s učenicima pri edukaciji za poduzetništvo te razvijali njihovu kreativnosti i inovativnost.

Učenici će biti upoznati s inovativnošću, kreativnošću, preuzimanjem rizika, samouvjerenošću, odgovornosti i upornim radom kao temeljnim karakteristikama uspješnog poduzetnika. Kroz projektne aktivnosti generirat će ideju čime bi se htjeli baviti, odrediti asortiman i ciljeve poslovanja, viziju, misiju, identificirati tržište i izraditi poslovni plan.

Voditeljica projekta:

Jasminka Prstec
Dođi na GOŠK Varaždin!

  Ul. Božene Plazzeriano 4, Varaždin

 
Kontaktirajte nas

Tajništvo

 +385 42 492 272

 gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

 

 

Facebook stranica GOŠK    

 

 
AKTUALNO

 

 
ŠKOLSKE NOVINE

 

 

 
 

 

 

Njemački otvara mnoga vrata

 
 

 

 

 

 
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 

 

 

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu
Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju