preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
IZDVAJAMO

ŽELJKO POSAVEC - PRVI RAVNATELJ GOSPODARSKE ŠKOLE VARAŽDIN (1992. – 2008.)

Autor: Jasminka Kelemen, 6. 11. 2023.

Željko Posavec prvi je ravnatelj Gospodarske škole Varaždin. Ravnateljsku dužnost obnašao je od 1992. do mirovine 2008. godine. Kao diplomirani ekonomist po struci prepoznao je potrebe suvremenog tržišta rada te je u novonastalu školu uveo zanimanja iz područja ekonomije i trgovine (ekonomist, poslovni tajnik, upravni referent, komercijalist, prodavač), ugostiteljstva i turizma (hotelijersko-turistički tehničar, kuhar, konobar, slastičar, turističko-hotelijerski komercijalist).
Posebnu pažnju posvećivao je suradnji s kolegama nastavnicima te je svakome izlazio u susret i svojim zalaganjem doprinosio stvaranju pozitivnog ozračja u školi. Posebno se zalagao i podupirao učenike u raznim natjecanjima, izvannastavnim aktivnostima (humanitarne i društvene akcije, športski klub GOŠK). Poticao je učenike i nastavnike na zajednička putovanja kako bi jačao zajedništvo i povjerenje između učenika i nastavnika što je smatrao bitnim za razvoj i uspjeh škole. Kao strastveni ljubitelj i promicatelj sporta u Varaždinu, a posebno nogometa bio je ponosan na svoje razrede ekonomista sportaša i na školski sportski klub GOŠK. U svojem zadnjem mandatu uspio je ishoditi dogradnju i proširenje škole s najvećom i najljepšom školskom sportskom dvoranom u Varaždinu koja se danas osim za nastavu koristi za razne sportske priredbe i druga događanja na nivou grada i županije.
Željko Posavec zauvijek će ostati u lijepom i trajnom sjećanju tisućama učenika i stotinama kolega i poslovnih suradnika Gospodarske škole Varaždin.
Dođi na GOŠK Varaždin!

  Ul. Božene Plazzeriano 4, Varaždin

 
Kontaktirajte nas

Tajništvo

 +385 42 492 272

 gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

 

 

Facebook stranica GOŠK    

 

 
AKTUALNO

 

 
ŠKOLSKE NOVINE

 

 

 
 

 

 

Njemački otvara mnoga vrata

 
 

 

 

 

 
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 

 

 

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu
Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju