preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
IZDVAJAMO

ODLIČNI REZULTATI UČENIKA GOSPODARSKE ŠKOLE VARAŽDIN NA DRŽAVNIM I SVJETSKIM NATJECANJIMA IZ DAKTILOGRAFIJE – DORIAN BEŠTEK 3. U DRŽAVI!

Autor: Kristina Brezak, 28. 6. 2023.

Učenici 3. i 4. razreda u zanimanju poslovni tajnik i upravni referent sudjelovali su na različitim državnim i svjetskim natjecanjima iz kompjutorske daktilografije u ovoj školskoj godini. Izdvojili smo rezultate i sudjelovanja na državnom prvenstvu u kompjutorskoj daktilografiji 44. Dan tipkovnice, te na međunarodnim natjecanjima ZAV-100, Christmas typing challenge i Intersteno.

 

44. Dan tipkovnice – državno prvenstvo u kompjutorskoj daktilografiji

Dana 25. ožujka 2023. godine u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Ivana Domca Vinkovci održalo se državno prvenstvo u kompjutorskoj daktilografiji – 44. Dan tipkovnice u organizaciji Hrvatskog stenografskog društva. Sudjelovalo je ukupno 42 natjecatelja, od kojih 4 u skupini vrhunskih profesionalnih daktilografa te 38 srednjoškolaca, podijeljenih u dvije dobne skupine (učenici – 13 do 16 g. i juniori – 17 do 20 g.) iz 15 škola iz cijele Hrvatske.

Na natjecanju je sudjelovalo 6 učenika Gospodarske škole Varaždin, smjer poslovni tajnik. U skupini od 17 do 20 godina, u disciplini 10-minutnog prijepisa naš učenik i polaznik Centra izvrsnosti iz poduzetništva, Dorian Beštek osvojio je odlično 3. mjesto s 395 neto znakova u minuti! Osim Doriana, sudjelovalo je još 5 učenika naše škole: Helana Lazar, Stella Novak, Helena Rimžarić, Petra Kovačić i Dario Pajur, a njihove rezultate možete vidjeti na poveznici.

U disciplini prijepisa teksta učenici Gospodarske škole Varaždin, a uz to i polaznici Centra izvrsnosti iz poduzetništva osvojili su ekipno visoko 3. i 4. mjesto. Mentorice učenicima bile su prof. Ivana Meštrić i Iva Vukotić.

 

Međunarodno natjecanje u daktilografiji ZAV-100

Dana 10. prosinca 2022. učenici 3. i 4. razreda, smjer poslovni tajnik i upravni referent sudjelovali su na svjetskom natjecanju ZAV-100, natjecanju u daktilografiji gdje je cilj otipkati 25 puta po jednu minutu teksta na materinjem jeziku. Na natjecanju je sudjelovalo 40 učenika Gospodarske škole Varaždin, a najbolji među njima bio je Dorian Beštek koji je osvojio 45. mjesto u kategoriji juniora i Dora Hrgarek koja je osvojila 46. mjesto u kategoriji učenika. Rezultate natjecanja možete vidjeti na poveznici. Mentorice učenicima bile su nastavnice Iva Vukotić, Ivana Meštrić, Sandra Kuča i Rolanda Mikulan.

 

Međunarodno natjecanje Christmas Typing Challenge 3

Dana 17. prosinca 2022. godine održalo se međunarodno natjecanje Christmas Typing Challenge 3 u suradnji s Interinfo Polska. Natjecalo se 286 natjecatelja (159 iz Hrvatske) u dvije kategorije (juniori – do 20 godina i seniori – iznad 20 godina). Sudjelovale su 24 škole iz Hrvatske i to iz Vinkovaca, Novske, Gline, Pazina, Zadra, Slavonskog Broda, Ogulina, Čakovca, Pitomače, Rijeke, Požege, Županje, Bjelovara, Varaždina, Đakova, Pule, Osijeka, Kutine, Dubrovnika, Vrgorca, Gračaca i Preloga.

Kako bi natjecanje bilo zanimljivije, u realnom vremenu se prikazivao zbroj rezultata najboljih deset natjecatelja iz svake države kako bismo vidjeli koja država vodi. Nakon dobrog početka Hrvatske ipak je Poljska ponovno odnijela pobjedu i na tome joj čestitamo!

Na natjecanju je sudjelovalo 15 učenika Gospodarske škole Varaždin, smjer poslovni tajnik. Među njima najbolji su bili Dorian Beštek (23. mjesto), Helena Rižmarić (27. mjesto) i Helena Lazar (41. mjesto). Ukupni rezultati natjecanja dostupni su na poveznici. Učenike su za natjecanje pripremale nastavnice Iva Vukotić, Ivana Meštrić i Sandra Kuča.

 

Svjetsko natjecanje Intersteno

Na ovogodišnjem 21. online Intersteno svjetskom natjecanju u daktilografiji sudjelovalo je najviše natjecatelja i škola iz Hrvatske do sada! Ukupno 153 natjecatelja iz 25 srednjih škola i Hrvatskog stenografskog društva sudjelovalo je na ovogodišnjem natjecanju. Sudjelovale su škole iz Zagreba, Bjelovara, Dubrovnika, Vinkovaca, Čakovca, Splita, Osijeka, Đakova, Rijeke, Požege, Šibenika, Zadra, Pazina, Varaždina, Ogulina, Našica, Biograda na Moru, Gline, Novske, Preloga, Pitomače i Makarske.

Natjecanje u 10-minutnom prijepisu teksta održano je od 27. ožujka do 28. travnja 2023., u kategoriji prijepisa na materinjem jeziku i u višejezičnom prijepisu, a sudjelovalo je ukupno 1106 natjecatelja, od toga 10 učenika Gospodarske škole Varaždin, smjer poslovni tajnik.

I na ovom je natjecanju najbolje rezultate ostvario naš učenik 4. a razreda - Dorian Beštek koji je među jakom konkurencijom s više od 600 natjecatelja u kategoriji juniora osvojio visoko 33. mjesto u svijetu! Cjelokupna rang lista s rezultatima natjecanja dostupna je na poveznici. Učenike su za natjecanje pripremale mentorice Ivana Meštrić i Iva Vukotić.

 

Na svim daktilografskim natjecanjima učenici Gospodarske škole Varaždin pokazali su izvrsne daktilografske vještine. Čestitamo svim učenicima na ostvarenim odličnim rezultatima natjecanja na državnoj i svjetskoj razini!

 
Dođi na GOŠK Varaždin!

  Ul. Božene Plazzeriano 4, Varaždin

 
Kontaktirajte nas

Tajništvo

 +385 42 492 272

 gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

 

 

Facebook stranica GOŠK    

 

 
AKTUALNO

 

 
ŠKOLSKE NOVINE

 

 

 
 

 

 

Njemački otvara mnoga vrata

 
 

 

 

 

 
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 

 

 

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu
Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju