preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
IZDVAJAMO

RADIONICA O DRUŠTVENOM PODUZETNIŠTVU

Autor: Kristina Brezak, 16. 5. 2023.

U petak, 12. 05., održana je i posljednja radionica u sklopu projekta „Dočekaj euro – pismen!“.

Radionicu je održao Hrvoje Kovač koji je i ovaj puta potaknuo interakciju sudionika – naučili smo što je društveno poduzetništvo i zašto je nastalo, ponovili smo što je javno, a što opće dobro, naučili smo ponešto o konceptu eko – društvene ekonomije.

Raspravljali smo može li se istodobno voditi računa i o profitu, ali i o zaposlenicima i okolišu i lokalnoj zajednici te zašto je važno društveno odgovorno poslovanje.

Slušali smo o zanimljivim primjerima koji pokazuju da je moguće zarađivati, ali i voditi brigu i o lokalnoj zajednici i zaposlenicima i ne štetiti okolišu. Posebno su nam bili zanimljivi primjeri iz naše zemlje o kojima bi trebalo više govoriti.

Na kraju smo se okušali i u sastavljanju poslovnog plana kao našeg sitnog doprinosa konkretnom razmišljanju kako djelovati kao poduzetnik koji vodi računa o ljudima i našoj planeti.

Naučili smo i da neki proizvodi koji sadrže kakao imaju oznaku fairtrade kakao prema kojoj možemo prepoznati proizvođača koji nastoji poslovati održivo - podržava pristojne radne uvjete i nastoji poštovati radnike. Kupnjom proizvoda, npr. čokolada, s takvom oznakom mi podržavamo poslovanje takvih poduzetnika.
Dođi na GOŠK Varaždin!

  Ul. Božene Plazzeriano 4, Varaždin

 
Kontaktirajte nas

Tajništvo

 +385 42 492 272

 gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

 

 

Facebook stranica GOŠK    

 

 
AKTUALNO

 

 
ŠKOLSKE NOVINE

 

 

 
 

 

 

Njemački otvara mnoga vrata

 
 

 

 

 

 
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 

 

 

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu
Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju