preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
IZDVAJAMO

MANIFESTACIJA „MALI GASTRO“ U GOSPODARSKOJ ŠKOLI VARAŽDIN

Autor: Kristina Brezak, 7. 5. 2023.

U Gospodarskoj školi Varaždin u sklopu obilježavanja 30 godina škole i 50 godina ugostiteljstva, 5 svibnja 2023. godine održana je druga po redu manifestacija „Mali gastro“.

Na manifestaciji su učenici kuharstva, ugostiteljstva i turizma pod budnim okom svojih mentora prezentirali stečena znanja i vještine brojnim posjetiteljima iz gradskih osnovnih i srednjih škola te gostima iz lokalne uprave i samouprave, obrtničke komore, zavoda za zapošljavanje, učeničkim zadrugama i ostalim interesnim skupinama.

Pritom su učenici smjera Kuhar demonstrirali izradu tradicionalnih varaždinskih klipića, keksića s motivima grada Varaždina, prhke makovnjače i orehnjače i kanape sendviča od sirnih pjenica i lokalnih suhomesnatih proizvoda. Učenici smjera THK, HTT i Konobar izrađivali su zdrave smoothije od voća i povrća, bezalkoholne koktele i pokazali zavidnu vještinu flambiranja voća. Uz to je uprizoreno klasično posluživanje gosta za stolom, a u konačnici su svi posjetitelji mogli kušati izrađeno.

Manifestacija „Mali gastro“ je financirana iz europskog projekta „ReCeZa – Regionalni centar Zabok“, čiji je Gospodarska škola Varaždin jedan od partnera uz Srednju školu Prelog, Turističko-ugostiteljsku i prehrambenu škola Bjelovar i Srednju školu Zabok kao nositelja projekta.

Projektom će se u partnerske škole implementirati 4 nova programa, programi obrazovanja odraslih, individualni programi, unaprijedit će se kompetencije nastavnika i mentora, oformiti HUB poslovnih susreta, komunikacije i ideja za sve aktere u turizmu, provoditi profesionalno usmjeravanje osoba i u konačnici obnoviti kuharski praktikum s najmodernijom opremom.

Projekt je sufinancirala EU iz ESF-a.
Dođi na GOŠK Varaždin!

  Ul. Božene Plazzeriano 4, Varaždin

 
Kontaktirajte nas

Tajništvo

 +385 42 492 272

 gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

 

 

Facebook stranica GOŠK    

 

 
AKTUALNO

 

 
ŠKOLSKE NOVINE

 

 

 
 

 

 

Njemački otvara mnoga vrata

 
 

 

 

 

 
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 

 

 

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu
Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju