preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
VIJESTI I DOGAĐAJI

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA ZAJEDNO U BUDUĆNOST

Autor: Vjekoslav Mauriček, 12. 7. 2022.

U ponedjeljak, 4. srpnja, u Gospodarskoj školi Varaždin održana je završna konferencija projekta Zajedno u budućnost, čija je koordinatorica bila psihologinja Romana Grđan.

Projekt je financiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja u iznosu od 16 000,00 kuna temeljem Poziva za financiranje preventivnih projekata osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2021./2022.

Temeljni cilj projekta bio je potaknuti učenike Gospodarske škole Varaždin i Prve gimnazije Varaždin na kritičko mišljenje te uviđanje važnosti različitosti u svijetu. Kroz projekt učenici su otkrili načine kako prilagoditi vlastito ponašanje kako bi povećali razinu tolerancije u društvu tj. smanjili nekonstruktivne sukobe, spriječili nasilno ponašanje te povećali vlastitu učinkovitost u djelovanju gradeći i jačajući samopoštovanje te poštovanje prema drugima. Sve to kroz upoznavanje vlastitih i tuđih preferencija u razmišljanju, osvještavanju vlastitih i tuđih prednosti i slabosti koje proizlaze iz različitih preferencija u razmišljanju.

U projekt je uključeno oko 80 učenika Gospodarske škole Varaždin i Prve gimnazije Varaždin od toga 9 učenika s teškoćama u razvoju. Različite aktivnosti u kojima su sudjelovali učenici obiju škola provodile su psihologinje Romana Grđan (Gospodarska škola Varaždin) i Željka Pačalat (Prva gimnazija Varaždin) te profesorica Marina Viljevac iz Udruge URIP (Udruga za razvoj građanskog društva i poduzetništva).

U sklopu projekta organizirane su i radionice za 17 roditelja i 23 nastavnika. Povratne informacije sudionika projekta bile su odlične sa izražavanjem želje za nastavkom sličnih aktivnosti u budućnosti. Ravnateljica Gospodarske škole Varaždin mr.sc. Jasminka Kelemen istaknula je zanimljivost i važnost teme te provedenih aktivnosti za unaprešenje međusobne suradnje kao i razvoj društva u cjelini.

 

Vijest preuzeta s Varaždinske vijesti.
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
INSTAGRAM GŠV

 
Facebook GŠV

Facebook Gospodarske škole Varaždin

 
ŠKOLSKE NOVINE

3. BROJ 

2. BROJ 

1. BROJ 

 
UPISI 2022./2023.

 
BROŠURA - KDV

Njemački otvara mnoga vrata

 
DELF SCOLAIRE

 
CI IZ PODUZETNIŠTVA

 
MI MOŽEMO

 
SAMOIZOLACIJA
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 
HOSPITALITY NETWORK

 
e-Twinning škola

 
TALENT SHOW

 
ŠKOLSKE KNJIŽNICE

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu

Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 
PROJEKT

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 
Politika privatnosti

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju