preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
VIJESTI I DOGAĐAJI

UČENICI GOSPODARSKE ŠKOLE VARAŽDIN OSTVARILI ZAPAŽENI USPJEH NA SVJETSKOJ KULINARSKOJ OLIMPIJADI STUTTGART 2020., ODRŽANOJ U SKLOPU SAJMA INTERGASTERA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 21. 3. 2020.

 Završilo je četvrto predstavljanje na Kulinarskoj Olimpijadi Stuttgart 2020, najvećem i najprestižnijem svjetskom kulinarskom natjecanju na kojemu se ove godine od 14.-19. veljače  predstavilo preko trideset hrvatskih kuhara i slastičara u različitim natjecateljskim kategorijama. Hrvatski predstavnici su opet zablistali među mnoštvom natjecatelja iz preko sedamdeset zemalja svijeta, vrativši se kući s osvojene dvije timske i šest individualnih brončanih te četiri individualne srebrne medalje.

Hrvatski kuhari i slastičari su uz osvojenje medalje, kućama ponijeli i nova znanja i vještine i pregršt nezaboravnih uspomena. Povezali su se s ponajboljim svjetskim kuharima, što im svakako predstavlja  dodatnu motivaciju za daljnji rad u struci. Novostečena znanja primjenjivat će i u svojim objektima te prenositi kolegama kroz razne radionice Hrvatske kulinarske akademije,  podižući  kvalitetu ugostiteljske ponude i objekta u Hrvatskoj.

Na kulinarskoj olimpijadi sudjelovali su kao pomoćnici  i učenici Gospodarske škole Varaždin: Nikolina Butko(2.v) Karlo Štorga(3.v), Lorena Šoš(3.v), Valentina Šimunek(3.v).

Hrvatski natjecatelji su se u proteklih godinu dana pripremali  kroz desetke okupljanja i treninga kako bi na najvećoj kulinarskoj pozornici predstavili hrvatsku gastronomiju, uz poseban naglasak na autohtone hrvatske namirnice, a s ciljem  daljnje promocije  Hrvatske kao već dobro znane gastronomske destinacije.

 Valja istaknuti kako se Nacionalni tim predstavio u dvije najprestižnije kategorije natjecanja: "Restoran nacija" pri čemu  je pripremom svečanog menija od 3 slijeda u 6 sati za 110 osoba osvojio brončanu medalju, kao i  „Chefs table“ za čiju je pripremu od 7 slijedova jela za 12 osoba u 5 sati osvojio diplomu.

Regionalni tim Varaždinske županije svoja je znanja i vještine predstavio u postavi hladnog stola koji se sastojao od finger fooda što ga  je pripremao Amos Novak i njegova pomoćnica Lorena Šoš, učenica 3.v razreda Gospodarske škole Varaždin; hladne plate koju je pripremao Ivan Tomas i njegova pomoćnica Nikolina Butko, učenica 2.v razreda Gospodarske škole Varaždin; 3 predjela, svečanog menija u 5 sljedova, 4 različita deserta i petit foura koje je pripremala Katarina Filipašić i njezina pomoćnica Valentina Šimunek ,učenica 3.v razreda Gospodarske škole Varaždin , za što im je pripala brončana medalja. Srebrnu medalju osvojio je Dinko Tomašić, bivši učenik Gospodarske škole Varaždin,  danas mlada nada hrvatskog kulinarstva, i to za nastup u individualnoj kulinarskoj kategoriji.

Lorena Šoš i Valentina Šimunek, Gospodarska škola Varaždin

 

Karlo Štorga i Nikolina Butko, Gospodarska škola Varaždin

Svim sudionicima čestitamo na postignutim rezultatima i želimo i puno uspjeha u daljnjem radu.
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

 
INSTAGRAM GŠV

 
Facebook GŠV

Facebook Gospodarske škole Varaždin

 
ŠKOLSKE NOVINE

2. BROJ 

1. BROJ 

 
UPISI 2022./2023.

 
BROŠURA - KDV

Njemački otvara mnoga vrata

 
DELF SCOLAIRE

 
CI IZ PODUZETNIŠTVA

 
MI MOŽEMO

 
SAMOIZOLACIJA
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 
HOSPITALITY NETWORK

 
e-Twinning škola

 
TALENT SHOW

 
ŠKOLSKE KNJIŽNICE

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu

Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 
PROJEKT

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 
Politika privatnosti

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju