preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
VIJESTI I DOGAĐAJI

Autor: Vjekoslav Mauriček, 5. 12. 2018.

40. Dan tipkovnice - Državno prvenstvo u kompjutorskoj daktilografiji

U sklopu 41. međunarodnog sajma knjiga i učila Interliber, u Zagrebu je u subotu 17. studenoga 2018. održana tradicionalna jubilarna manifestacija, 40. Dan tipkovnice - Državno prvenstvo u kompjutorskoj daktilografiji, u organizaciji Hrvatskog stenografskog društva i u njegovu informatičkom kabinetu. Postignuti su izvrsni rezultati.

Sudjelovalo je ukupno 42 natjecatelja, od kojih petero u skupini vrhunskih profesionalnih daktilografa iz Zagreba, Ivankova, Donje Lomnice i Strmca Samoborskog, te 30 srednjoškolaca, podijeljenih u dvije dobne skupine (13 do 16 g. i 17 do 20 g.) iz Upravne škole Zagreb, Gospodarske škole Varaždin, Ekonomske i trgovačke škole Dubrovnik, Srednje škole Koprivnica, Srednje škole Vela Luka, Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača, Ekonomske škole Požega, Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca Vinkovci, Ekonomske škole Vinkovci, Prve ekonomske škole iz Zagreba, te mladi predstavnici Hrvatskog stenografskog društva, kao i sedmero natjecatelja u disciplini pisanja po diktatu (Audio Transcription).

U skupini od 17 do 20 godina, u disciplini 10-minutnog online prijepisa, učenica 4. A razreda Gospodarske škole Varaždin i državna prvakinja u disciplini Poslovni/a tajnik/ca, Paulina Šantek zauzela je odlično 7. mjesto s 308,3 znakova u minuti. Njena mentorica bila je nastavnica Ivana Meštrić

U skupini natjecatelja od 13 do 16 godina, također u disciplini 10-minutnog online prijepisa, učenica 3. A razreda Gospodarske škole Varaždin, Diana Pavliček završila je na izvrsnom 3. mjestu s 254,0 znakova u minuti. Njen mentor bio je nastavnik Saša Pokos.