preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
VIJESTI I DOGAĐAJI

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 4. 12. 2017.

 

Svim volonterima, a posebno našim učenicima volonterima čestitamo njihov dan!

Međunarodni dan volontera proglasila je Opća skupština UN-a 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak (International Volunteer Day for Economic and Social Development), odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

 

Volonterske aktivnosti  grupe „MVsaS“ šk.god.2017./2018.

 

I ove školske godine učenici naše škole su se nesebično uključili u aktivnosti volontiranja u udruzi "Uz tebe sam", Domu za starije i nemoćne Varaždin i u Gradskoj knjižnici Varaždin.

 

Ukupno 42 volontera svakog ponedjeljka sudjeluje u igraonici s djecom s teškoćama u razvoju. Kreativne igraonice namijenjene su djeci u dobi od 1-10 godina. Udruga provodi i projekt "Tata-mata" učenje svakog utorka i petka. Naši volonteri se trude i pomažu djeci da kroz igru i kreativan rad djeca ostvare što bolji uspjeh u školi.

Voditeljica grupe koja volontira u udruzi "Uz tebe sam " je Lucija Andrašek, 3.a, koja svojim nesebičnim zalaganjem, ljubavlju i strpljenjem  pomaže da se učenice svaki tjedan dobro organiziraju i odrade svoje zadatke.

Naši učenici, njih 13 odlazi na volontiranje u Dom za starije i nemoćne Varaždin. Smatraju da je druženje sa starijim osobama prekrasno iskustvo koje zahtjeva puno strpljenja, pažnje i razumijevanja. Volontiranje se održava četvrtkom kada naši učenici sudjeluju u sljedećim radionicama: ljepljenje knjiga, čitanje, izrada nakita, šivanje, izrada čestitki. Sve to se događa uz smijeh, šale, razgovor. Starije osobe ih rado podučavaju starim, zaboravljenim običajima, pričaju im svoje životne priče što  je dosta interesantno za slušanje.

Volontiranje vodi učenica Maja Husnjak, 3.a kojoj je ovo već treća godina volontiranja i želi svoje slobodno vrijeme provesti u pomaganju potrebitih i starijih.

Ove školske godine krenule su i volonterske aktivnosti u Gradskoj knjižnici Varaždin.

 

Svim volonterima, a posebno našim učenicima volonterima čestitamo njihov dan!
Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 
HOSPITALITY NETWORK

 
Projekt "Ja MOGU"

 

 
TALENT SHOW

 
Korisni linkovi
 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju