preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
VIJESTI I DOGAĐAJI

Studijski posjet partnerske škole Engelbert–Bohn–Schule Karlsruhe

Autor: Vjekoslav Mauriček, 8. 5. 2017.

Nastavno na studijsko putovanje učenika i nastavnika Gospodarske škole u sklopu projekta „Interdisciplinarni kurikulum srednjih strukovnih škola“ prošle godine, jedna od posjećenih partnerskih škola u Njemačkoj točnije Engelbert–Bohn–Schule Karlsruhe uzvratila je studijskim posjetom u sklopu početka dugoročne suradnje i razmjene iskustva kako učenika tako i nastavnika u suvremenim nastavnim metodama i oblicima rada. 

Učenici i nastavnici iz Njemačke  boravili su u Varaždinu od 24.5.2017. do 29.5.2017. i  prisustvovali  nastavi iz predmeta Vježbenička tvrtka tijekom koje su upoznali organizaciju poslovanja 6 različitih vježbeničkih tvrtki uz klasifikaciju poslovnih odjela (administracija, nabava, prodaja, marketing, računovodstvo i menadžment)  i njihovo međusobno poslovanje putem Vježbeničkog ERP-a – edukacijsko – informacijskog sustava pomoću kojeg učenici simuliraju poslovanje vježbeničke tvrtke po uzoru na stvarne primjere poslovnih subjekata, a koji se također koristi za lakše usvajanje nastavnih sadržaja iz strukovnih predmeta i stjecanja poduzetničkih kompetencija. Osim toga za njih je organiziran i kulturno sportski program pa su tako posjetili dvorac Trakošćan i Zagreb, sudjelovali u kreativnim radionicama lončarstva te proveli jedno sportsko popodne igrajući badminton i futsal.

Tijekom boravka u našoj školi, Varaždinu i okolici učenici su sklopili prijateljstva i vrlo uspješno međusobno komunicirali na njemačkom ili engleskom jeziku čime  su učenici Gospodarske škole dobili priliku poboljšati svoje jezične vještine, a učenici iz Njemačke u Vježbeničkom ERP-u usvojili korake procesa u najvažnijim odjelima svakog poslovnog subjekta uz kreiranje potrebnih poslovnih dopisa.

Naši gosti su izrazili veliko zadovoljstvo kako organizacijom posjeta tako i svime viđenim i doživljenim tijekom svojeg boravka u našoj zemlji te odmah potaknuli nastavak suradnje putem poslovanje vježbeničkih tvrtki i naznakama za dugogodišnju suradnju koja bi se mogla nastaviti već sljedeće školske godine uzvratnim posjetom naše škole.

Ostale fotografije možete pogledati ovdje.

Sportski susreti CRO - GER

 

 
Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 
HOSPITALITY NETWORK

 
Projekt CRISS

 
TALENT SHOW

 
Korisni linkovi
 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju