2022-04-05 11:06:24

DRŽAVNO PRVENSTVO U FUTSALU ZA SREDNJE ŠKOLE

Muška futsal ekipa Gospodarske škole Varaždin osvojila je 5. mjesto na Državnom prvenstvu srednjih škola u Poreču!

Na prvenstvu su nastupile 24 najbolje ekipe iz Republike Hrvatske, a za ŠSD „GOŠK“ su se natjecali:

1. Hrvoje Grđan

2. Ivan Levanić

3. Luka Čevra

4. Nikola Pintarić

5. Luka Stručić

6. Petar Dobrotić

7. Ivan Zdelar

8. Dino Hojnik

9. Adam Lušić

10. Martin Plavec Marković

Mentorica i voditeljica je bila Ana Oreški, prof. mentor.

U skupini su mladići igrali protiv ekipe iz Karlovca i iz Slavonskog Broda i izborili 1. mjesto te se tako plasirali u četvrtfinale prvenstva.

Moramo napomenuti da je član naše ekipe Martin Plavec Marković osvojio Fair play karton nakon što je čak tri puta protivnicima otišao po loptu koja je napustila teren kako bi ju stavio na mjesto za izvođenje kornera. Član tehničke komisije je primijetio Martinovu lijepu gestu te ga je sudac nakon utakmice nagradio „bijelim kartonom“.

Nakon kratkog odmora, mladići su odigrali utakmicu protiv Čakovca koja je zapalila cijelu dvoranu! Član tehničke komisije HŠŠS- a za futsal je izjavio da su dečki odigrali „ljepoticu“ od utakmice. Nakon što su gubili 3:1 par minuta prije kraja utakmice, naši dečki su dostigli rezultat „bombom“ Petra Dobrotića za 3:2. Za izjednačenje je zaslužan kapetan naše momčadi i golman Hrvoje Grđan koji je dao „euro- gol“ 9 sekundi prije kraja utakmice te je tako ekipa izborila penale (šesterce). Nakon neizvjesnih penala, naši dečki su na žalost izgubili 6:5.

Borili su se do samog kraja, ostavili su srce na terenu te su tijekom cijelih priprema, treninga,  županijskog natjecanja i na kraju Državnog prvenstva pokazali zajedništvo koje se rijetko viđa!!! Ponosni smo na njih te im od srca čestitamo!!!

BRAVO DEČKI!!!

 

 


Gospodarska škola Varaždin