2021-11-09 12:48:22

Međunarodno natjecanje udruge europskih ugostiteljskih i turističkih škola [AEHT-e]

Od 01. do 06. studenog 2021., u sklopu projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok, učenici Gospodarske škole Varaždin i tri škole partnera na projektu (nositelj Srednja škola Zabok, Srednja škola Prelog te Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar) sudjelovale su na natjecanju europskih ugostiteljskih i turističkih škola koje se održavalo u glavnom gradu Estonije, Tallinnu u sklopu AEHT-a konferencije.

 

Natjecanje je održano u 11 disciplina ugostiteljsko turističkih disciplina, po sistemu timskog natjecanja tj. u svakoj se disciplini natjecalo najmanje dvoje natjecatelja iz raznih država i to na engleskom jeziku. Na natjecanju je sudjelovalo preko 250 učenika iz cijele Europe, a na samoj konferenciji je bilo oko 500 sudionika.

Gospodarska škola Varaždin natjecala se u 3 discipline: Petra Aračić u disciplini Front office Luka Dušak u disciplini Tourist destination i Fabijan Matovinović u disciplini Hospitality management.

Mentorica Željka Bačan i koordinator na projektu ReCeZa Saša Pokos pružali su potporu učenicima i sudjelovali na konferenciji. Učenike je na natjecanju mentorirala i prof. Irena Ipša, u engleskom jeziku, koja je ujedno predstavnik škole u AEHT-i.

Na kraju iz Tallinna ReCeZa donosi dvije medalje – jednu srebrnu koja odlazi u Prelog Mateji Munka koja je sa partnericom Hannom Ines iz Austrije briljirala u disciplina Barista u pripremi dva klasična napitka od kave i jednom kavom s potpisom koja se radi na licu mjesta. Druga, brončana medalja, odlazi u Zabok zahvaljujući izvrsnom radu Dominika Obreža koji je sa svojim latvijskim kolegom Rainisom prezentirao rad na recepciji Radisson Blu Hotel Olümpia Tallinn, koji je poslužio kao case study za ovaj dio natjecanja.

Svi natjecatelji pokazali su izvrsne vještine i znanja te se mogu ponositi što su odlično branili boje Regije Središnje Hrvatske. Dali su sve od sebe i natjecali se rame uz rame sa najboljim učenicima i studentima iz cijele Europe.


Gospodarska škola Varaždin