2020-03-05 11:08:14

MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE WORLDSKILLS CROATIA GASTRO- UGOSTITELJSKE DISCIPLINE

Izlučno međužupanijsko natjecanje WorldSkills Croatia iz ugostiteljskih disciplina održalo se u ponedjeljak 02. ožujka 2020.godine. Ovogodišnji domaćin bila je Obrtnička škola Koprivnica.

Po uzoru na WorldSkills natjecanja iz discipline kuharstva natjecanje se odvijalo u tri modula  u kojima je u trajanju od četiri sata trebalo pokazati svoje znanje i vještinu, i to pripremanjem juhe(zagorska juha) s glavnim jelom (pripremanje brancina tehnološkim postupkom ogrušavanja), zatim pripremom tri vrste priloga i jednog umaka te deserta od hruskavog tijesta i slastičarske kreme.

Učenik 3.V razreda,  Karlo Štorga, osvojio je 2. mjesto i time se plasirao na državno natjecanje koje će se održati u Zagrebu 12. i 13. svibnja 2020. godine. Mentorica učeniku bila je nastavnica kuharstva Mirjana Habek.

Također, učenik 3. T razreda, Borna Kuhar, natjecao se u disciplini ugostiteljskog posluživanja koje se sastojalo od prekrivanja radnog stola, posluživanja deserta i pjenušca različitim tehnikama te pripremanja barskih mješavina. Učenik je osvojio 3. mjesto, a mentor mu je bio nastavnik Mladen Vitez.

Čestitamo učenicima na ostvarenim rezultatima te im želimo još puno uspjeha u radu i daljnjim natjecanjima.


Gospodarska škola Varaždin